furuväggen

i sovrummet så har vi betsat färdigt väggen och såhär blev det.
före:


efter:


Soffan ska jag försöka klä om och måla trät vitt någon gång i framtiden. tror den skulle passa in lite bättre då. tänker även göra likadant med stolarna. Längtar efter att min man ska få semester nu så att jag kan måla golvet i sovrummet till högblankt vitt :)

tisdag

Idag ska vi iväg och träffa de andra mammorna med sina bebisar igen, ska bli roligt. Gårdagen spenderade jag med min mor på stan. Känns så mysigt att få åka iväg lite och inte bara sitta hemma.. Vi åt en god lunch på stan och uträttade lite ärenden.
Just nu ligger min lilla goding brevid mig och sover så gott. Känns som att jag annars alltid skriver då han är i min famn annars, det är inte speciellt ofta man är för sig själv när man har en liten.
Resten av veckan har jag ingen aning om vad jag ska hitta på. Ut och gå är nog det enda som jag kan tänka mig att vi kommer göra.
De här två nätterna som varit har lillkillen inte kunnat somna när vi varit på övervåningnen (vårat sovrum) då det verkligen är potthett där uppe, så jag har fått gå ner och sova på soffan tillsammans med honom. Det bästa är ju att han börjat sova som en stock när han väl somnat. Igår natt somnade han efter tolv men sov till fyra och vaknade sedan vid sju. Inatt somnade han vid 23 och sov till 04.30 och sen igen vid 8. Så det känns som att han bara sover längre och längre på nätterna vilket jag lätt kan börja vänja mig vid :) man känner sig så utvilad. Det enda jobbiga är att han somnar så sent. Önskade att han somnade kring nio i allafall, men men det kommer väl det med så småning om.

Visar lite bilder från gårdagen


salladen

efterrätten

Alfred var vaken och ville vara med

rosorna som jag fick



underbara helg

I helgen åkte vi till svärföräldrarnas sommarstuga. Det var så underbart att få sola, bada bastu, grilla och bara njuta av ledigheten. Faster Hilda tycker så mycket om alfred. Hon tycker det är så mysigt att pussa och kramas med honom. Hon tycker ärven om Alfreds pingu :)
Just nu så har man lite ömmande axlar och lår, där solen har legat på och bränt. Bllir nog fler turer dit när min man får semester.

Idag är det föresten våran 2åriga bröllopsdag. Så jag gjorde iordning picknik korgen med kycklingsallad, jordgubbar, vattenmelon, vindruvor, brieost, kex och fikonmarmelad och sedan en loka att dricka. Efter detta åkte vi iväg till stranden och satt i skuggan och njöt av dessa läckerheter. Fick en bukett med jättefina vita rosor av min man när han kom hem från jobbet detta gjorde mig glad :)


Pappa och Alfred

Kyckling, fläskfile som grillades

svärmor

Faster Hilda och Alfred

rabarberglass

Igår gjorde jag rabarberglass som vi nu har smakat på, helt underar :) mums säger jag bara..


Ingredienser

1 l färsk rabarber (cirka 5 långa stjälkar)
1 1 st färsk vaniljstång
4 4 dl strösocker
0.5 0.5 dl vatten
4 4 st ekologiska ägg
3 3 dl vispgrädde
3 3 dl tjock grekisk yoghurt

Gör så här

1. Skär den oskalade rabarbern i 2-3 cm stora bitar.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.

3. Koka rabarber, urskrapad vaniljstång med frön, strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull, i cirka 30 minuter. Rabarbern ska koka sönder och få en simmig konsistens.

4. Låt kompotten svalna ordentligt i kyl, plocka ut vaniljstången.

5. Separera äggen utan att det kommer någon gula i vitan

6. Vispa äggulorna krämigt och vänd ihop dem med rabarberkompotten.

7. Rengör och torka visparna och vispa äggvitorna till ett vitt skum (i en torr och ren bunke).

8. Vispa grädden fluffigt och vänd ihop med yoghurten.

9. Blanda rabarberkompotten med gräddyoghurten och vänd försiktigt ner de uppvispade äggvitorna.

10. Häll smeten i en form och frys glassen

Bikini

Denna bikini har jag klickat hem från halens. Hoppas verkligen på att den kommer passa. Känns så tråkigt när allt är för kitet övertill och det är inte det lättaste att hitta en fin bikini i rätt storlek och till rätt pris. Denna kostade 179kr. Känner att från och med nu kommer man behöva en bikini med bågar i, jag menar när tuttarna blir större blir de också tyngre, vilket tyvärr pga dragningskraften gör att de förflyttar sig nedåt, tuttarna alltså. Men det är sånt man får räkna med då man får barn och ju äldre man blir.

Var föresten men lillkillen till BVC idag. Han väger nu 4990g och var 56 lång :)


Bild: Halens.se

ut och gå

Vet inte om det är så att jag ska glömma detta med att fortsätta med barnvagnspromenader. Som läget är nu så vill inte Alfred vara i vagnen längre. Så fort jag lägger ner honom i vagnen gråter han. Igår fick jag gå och bära på honom och skjuta vagnen, inte kul. Men vad gör man inte, vill ju inte ha en gråtande och skrikande bebis i vagnen när man är ute och går. Så fort han kommer upp i famnen blir allt bra igen. Är detta bara en fas eller kommer det att vara såhär nu?
När han ska sova är det lite samma sak, man kan inte lägga ifrån sig honom när han somnat för då vaknar han. Just nu så får han ligga på min mage och sova på nätterna eller ligga brevid mig, om jag har tur så sover han fortfarande om man lägger ner honom i vaggan, men när man är trött tar man inte riksken för man vill ju få lite sömn själv också. Hoppas verkligen på att det blir bättre. Vill ju kunna gå ut på promenader i friska luften, samt att kunna sova på nätterna.

sovrumsväggen

Äntligen är alla spikarna ur väggen och ett lager med bets påstruket. redan nu ser det bättre ut än innan. Vi ska stryka på ett till lager idag, sen får v i se om det behövs mer eller inte.
När vi är färdiga ska ni få se före och efter bilder. Till helgen tänkte jag att vi ska köpa golvfärg så att vi kan måla golvet vitt. Ska bli så roligt att få det lite finare och mer trivsamt i sovrummet :)

svart eller vitt

Råsponten som vi har i sovrummet tänkte vi som sagt om den skulle vara svart eller vit. Vi har nu bestämt att vi kommer att betsa den mörk. Då kommer det att se ut ungefär som på bilden nedan. Tror det kommer bli riktigt fint tillsammans med ett vitt golv och de vitbeiga väggarna, måste bara dra ut alla hundra spikarna som finns i väggen först :)


Ensam kväll

Min man kommer att stanna kvar i Örebro efter jobbet då de ska ha sommar avslutning med jobbet. Så det kommer att bli en lång och ensam dag för mig och Alfred. Kanske åker hem till mor och far en sväng, så slipper man laga mat och vara ensam.
Igår var vi ute och gick 1 1/2 timma under dagen, satt ute och solade i 1 timma och sen gick jag och mamma ut på en 30 minuters promenad på kvällen. Det syns verkligen att jag fick mycket sol på mig igår, är lite solbränd även om det inte är jätte mycket, igår var det rött men nu ser det mest brunt ut. Det är så härligt med sommar och sol :)
Ställde mig på vågen i morse, den visade 68kg, alltså har jag gått ner 2 kg :) kanske ska försöka minska på sockerintaget så att det fortsätter neråt.
Längtar så till nästa vecka på torsdag då vi ska till BVC igen, ska bli så spännande att se hur mycket han växt och vad han väger. Det är ändå 3 veckor sedan vi var där så nått måste ju ha hänt :)

Alfred kan

Han utvecklas och växer. Har precis börjat byta ut hans kläder till 62 även fast han kan ha 56. Vad kan nu Alfred igentligen? jo han kan le, han gör det lite då och då och det är svårt att fånga med kameran, men jag har lyckats få en bild, men det var precis då han började le så den är inte en sån bra bild. han är duktig på att hålla upp huvudet och tro det eller ej, han kan vinka, jag har faktiskt bildbevis ;)




trädgården

På framsidan av trädgården har vi till mesta dels skugga. Men på ena sidan har vi förmiddags och kvälls sol. Jag tycker att det är så otroligt mysigt när man har som små rum i trädgården, detta har jag själv gjort på ett ställe, nämligen på denna framsida. Runtomkring stolarna och bordet finns det ett äppelträd, syrener, smällbärsbuskar (kommer inte på vad de heter) och lite andra buskar. Tänkte att jag skulle bjuda på två bilder av detta.

Idag är det dags för mammadate igen, denna gången ska vi vara hemma hos oss. Så jag har redan förberett och gjort pajdeg och skurit rabarber, tänkte att jag skulle göra rabarberpaj. Man måste ju passa på att använda sig av det som man har i trädgården innan det är för sent.




sovrummet

I går så målade vi tre av väggarna i sovrummet i en sandvit färg. Det blev så mycket ljusare i hela rummet, och finare :) Den sista väggen som är kvar har jag tagit bort tapeten på. Det finns fortfarande kvar lite spik i väggen, eller rättare sagt ganska mycket spik som ska ut. För under tapeten fanns nämligen råspont. Denna råspont tänkte jag antingen måla vit eller göra mörk. Har inte riktigt bestämt än, men jag tror att det blir att göra den mörk för att bryta av med kontrast i rummet. Tror det kommer bli bra då våran säng ändå är mörk. Senare, förhoppningsvis då min man har semester kommer jag att kunna måla trägolvet vitt där inne. Hoppas på att det blir bra. Känns roligt att man kommer kunna få ett fint sovrum :)


American pancakes

I lördags provade vi att göra amerikanska pankakor till fruikost, första gången som jag smakat dessa. Ganska goda faktiskt och väldigt lätta att göra. Till detta gjorde jag smoothies av blåbär och hallon. Kanske inte den nyttigaste frukosten, men den var klart godkänd :)






natten

Inatt var det en natt med lite sömn. Stackars lilla Alfred har gråtit mycket. tror nog att det beror på gaser i magen.
När han väl somnat så vaknar han med ett vråltjut. Tycker så synd om min lilla pojke, det gör så ont i mammahjärtat när han blir så ledsen, sen tycker jag så synd om min man som ska upp tidigt och jobba. Ska prova med att köpa droppar på apoteket mot kolik och se om det blir bättre. För han fiser ganska mycket, speciellt på morgonen så det finns ju luft i systemet och tyvärr så rapar han inte upp det.
Sen lyckades han kräkas massor i sängen och på golvet då jag var påväg mot badrummet för att byta blöja på honom. Han har dessutom legat och sovit på mig hela natten då han vaknat och börjat skrika på en gång då jag provat att lägga ner honom. Hoppas verkligen att det blir bättre, vill ju allt det bästa för min lilla pojke. Kanske ska prova att minska ner på mjölkprodukterna också, utifall det kan vara det som han blir påverkad av.

promenera eller inte

Idag ska jag och Alfred iväg igen och träffa de andra mammorna och bebisarna som vi träffade förra veckan. Det är lite längre väg denna gång så det tar kanske 20 minuter till att gå. Vädret ser bra ut men det är ändå lite halvgrått. Kanske ska man bara ta och göra det utan att tänka på att det är långt, bara att sätta på sig bra skor.
Kan verkligen inte hålla mig ifrån dessa sötsaker, vad ska jag göra. Har precis varit uppe i frysen och hämtat chokladmuffins som jag värmde på och ska hugga in i... känns så hopplöst.

Alfred sov bra i natt han vaknade vid 3 och sen vid 5 på morgonen, men innan han somnade var han hur gnällig som helst ingenting hjälpte. Jag försökte med att byta blöja, ge honom nappen, ge honom bröstet, gå runtomkring på honom och gunga, men inget hjälpte han fortsatte att gråta och gråta. Efter x antal timmar så somnade han tillslut och då vet man inte om man vågar lägga ifrån sig honom eller inte då man är rädd att han ska vakna och man får börja om från början igen. Det har varit såhär varje kväll nu i kanske 1 veckas tid och jag kan inte förstå varför. Det brukar börja kring kl 7 och så håller han på till 22-23, man är helt slut när man äntligen fått honom att somna. nåja han sover nu iallafall :)

en dag ute

igår var vi ute i det fina vädret nästan hela dagen. jag planterande smultronplantor ifrån trädgården i planteringslådor som jag bad mamma ta med till mig. sen fick jag två pelargoner som fick hamna på trappan utanför dörren. våra katter älskar att vara ute nu när det är så varma och fina dagar.
Alfred tycker också om att vara utee när det är så skönt väder, dessutom så blir det alldeless för varmt inne när det är varmt ute så det går knappt att vara inne då.

idag har jag varit på efterkontrollen hos barnmorskan, allt gick bra. Sen var vi ute och gick en promenad på 1 timma. Lika lång promenad tog vi igår. Det är inte så svårt att komma ut på dessa promenader varje dag. Det svåra är att inte äta sötsaker, då jag är ett kakmonster, älskar alla typer av kakor, hårda som mjuka, kladdiga som torra :) Detta gör dock att det inte går så bra att låta bli dem, vilket i sig leder till att jag inte går ner i vikt. mattematiken är inte så svår. Dessutom så blir sötsuget stort då man är trött och behöver snabb energi. skulle önska att jag hade mer karaktär, eller fler nyttiga recept på sötsaker, om nu detta finns. Sen är det inte det lättaste att hitta nyttiga matrecept heller, tycker att det är nog svårt att hitta på mat till en hel vecka, vart ska man få inspiration ifrån?









en av katterna

Alfred som myser hos mormor

pelargonerna som fick sin plats på trappan

de omplanterade smultronplantorna

Gårdagens bröllop

Det var ett jättefint och härligt bröllop som vi var på igår. Vädret var perfekt och brudparet var fina :) Alfred var mycket duktig både i kyrkan och på festen. Det var inte fören fram mot kvällen som han blev lite kinkig och jag fick gå ut och söva honom.
Jag tyckte att det var så roligt att man fick klä upp sig och att man fick god mat och ett gott sällskap. Sen är det ju skönt att få komma hemifrån. Tycker om att gå på sånna här festligheter :)
Här får ni se lite av dagen i bilder:


min outfit

Sandra, Hilda och Daniel

Jag och min man

Musik ute i det härliga vädret

bruden med sina vänner

Försöker träffa burkar med paintboll, inte det lättaste

Alfred trivdes bra i Sandras famn :)

Hilda fick en ny kompis

Det dansades



Sist men inte minst, det lyckliga brudparet :)

Fixat

igår var jag och alfred iväg till universitetet då jag skulle lära mig S-HLR. Vi är nämligen tvungna att ha gjort detta innan termin 6, så då åkte vi in och fixade det. Sedan åkte vi upp till mannens jobb och hälsade på och när vi ändå var där och hade parkerat gick vi på stan, det var fullsmockat med folk då det var som någon slags marknad. Kom fram med nöd och näppe. Hittade en somrig fin klänning på veromoda som jag köpte, utan att prova, är ju lite svårt att prova då man har en liten en med sig som ligger i vagnen. Så denna klänning blir förmodligen den som jag kommer att ha på mig i morgon, om jag inte ångrar mig i sista stund. Lovar att ta bilder på bröllopet och på min outfit och visa er, om vi inte glömmer kameran vill säga ;)

Tänkte att nu ska jag försöka att gå ner i vikt, vågen har ju stått still i 1 månad nu. Så att gå ut och gå varje dag är ju ingen dum ide. Ska verkligen försöka med det även om det bara blir en liten promenad. i förrgår gick vi till stan där mammadaten ägde rum, detta tog 1 timma och vädret var fantastiskt! När vi skulle hem så ville mannen hämta oss då han redan var hemma och längtade efter oss så mycket att han inte orkade vänta på att vi skulle ta oss hem till fots. passade även på då att köpa bröllopspresenten som skall med i morgon.

Idag blev det en kortare promenad på 30-40 minuter, var lite kyligare än de övriga dagarna i veckan då det blåste lite kallt. När Alfred sov så passade jag på att sy om en kjol som jag fyndade igår för 50kr. Det var en ballongkjol, så jag klippte och sydde om den till en vanlig kjol.
Nu är grillen igångsatt och vi ska lägga på våran stek, ka bli så gott! Mannen har även varit duktig i trädgården idag och klippt ner våran "ogräsbuske" som tagit upp typ 1/5 av tomten. Så nu ser trädgården större och finare ut :)

Onsdag = mammadate

Och så var det onsdag. Har inte haft någon inspiration till att skriva nu på länge. Känns som att det inte händer så mycket spännande i mitt liv, men men ska försöka skärpa mig.
I måndags var vi på BVC igen han är nu 54 cm lång och vägen 4200g han växer så det knakar :) känns bra!

I går var vi ute i det fina vädret nästan hela dagen. Tog en lång promenad på två timmar, vilket kändes bra, det var så skönt. Idag blir det en mammadate tillsammans med 3 stycken mammor från kyrkan som fått bebis mars-april. Ska bli roligt att träffas och prata och mysa lite med andra i samma situation. Tänkte att Alfred och jag ska gå dit, det är omkring 5km dit så då blir det att vi kommer få våran dagliga motion idag. Sen är det så fint väder att det bara är härligt att få njuta sålänge det faktisk är fint :)

Nu i helgen ska vi på ett av två bröllop som vi är bjudna på nu i sommar, ska bli roligt faktiskt. Får hoppas på att Alfred är snäll så vi kan sitta i kyrkan utan att behöva få gå ut. Vill ju inte missa själva cermonin. Tycker att det har varit så svårt att hitta en bra outfit till brölloppet, vet fortfarande inte riktigt vad jag ska ha på mig. Finns inget som passat när jag tittat i affärerna, sen vill man ju gärna ha något på sig som är smidigt att kunna amma i, inte det lättaste att hitta. Tyvärr så passar inga utav mina klänningar som jag redan har, då mina boobs är för stora för dem :( Nåja, det är ju inte jag som ska gifta mig så inget fokus ska ju vara på mig. Får ta något som finns i gaderoben. Köpte två toppas som jag skulle kunna ha, frågan är bara vilken kjol jag ska ha. Får visa er vilken outfit som jag väljer sen. Nu ska jag återgå till Alfred och njuta av denna dag :)

RSS 2.0