Promenad

I morse fick jag mig en powerwalk. Jag hade satt barnen i bilen, satte i nyckeln och vred om, inte ett ljud. Suck... Det var bara att ta fram vagnen och sätta i barnen och skynda sig iväg till dagmamman. Så typiskt att det hände idag när de skulle iväg på utflykt. Tur hade jag ändå att de inte skulle åka på en gång. Barnen var nöjda hela vägen dit, men på vägen hem fick jag ha Inez i bärselen då hon var mycket missnöjd! När vi nästan var hemma hade hon dock somnat, då kunde jag i lugn och ro få i mig lite frukost.

Igår gick jag och mamma en promenad längs sjön medan min man skulle lägga Alfred. Det var verkligen skönt och så fint att gå längs skön när kvällssolen visade sig. Måste göras oftare, speciellt med tanke på att jag knappt kommer ut och går nu när Inez inte trivs i vagnen. Det är så frustrerande när man vill röra på sig men inte kan göra det om dagarna.


Sandlåda.

Igår fixade vi en sandlåda till Alfred. På förmiddagen byggdes den ihop, vi grävde bort gräset, satte dit sandlådan och hällde i sanden. Alfred var överlycklig att han äntligen skulle få en sandlåda :) när den var färdig satte sig Alfred i sandlådan och säger "Afled jätte glad". Den använda flitigt nu i det fina vädret :)


Frukost

Just nu sitter jag i köket alldeles själv och äter frukost. Mannen sover och likaså Inez och Alfred tittar på Barnkanalen :) det blir ofta så att man sitter och äter själv. Först ser man till att Alfred får i sig mat, sen försöker man själv äta och då har Alfred redan gått från bordet. För hjälper man honom inte så äter han inget alls, konstigt men sant.


Fredag

Så var det äntligen helg igen :) Dagen har vi tillbringat ute. Först åkte vi ner till stranden där dagmammorna i stan träffades med alla barnen, var verkligen trevligt! Alfred fick blåsa med såpbubblor vilket han verkligen gillade, även om det för honom var lite svårt att göra dessa bubblor. Han lyckades även tigga till sig två Pannkakor av en dagmamma, det dög nämligen inte med det som vi hade med oss, han skulle ha pannkaka! Innan vi åkte hem därifrån åkte vi förbi affären och köpte såpbubblor så vi kunde blåsa hemma. När vi kom hem hade båda barnen somnat i bilen så jag fick sitta ute i solen och ta en kopp kaffe :) kändes så lyxigt även om det inte varade mer än 20 minuter. Då fick jag istället två jätte ledsna barn att bära på i denna hetta, gissa om jag var svett! Alfred fick sen bada lite i baljan ute och han har kommit på att han kan balansera på kanten, vilket jag inte är så glad i. Sen gick han iväg (naken) och jag såg honom inte, så jag reste mig för att se efter vart han försvunnit. Då ser jag att han står och tittar på marken. Han har bajsat på gräsmattan. Fort in och hämtar papper... Han står inte kvar på samma ställe, detta medför att jag får jaga honom. Haha han är en dån busunge ibland :)

 


Vagnen

Inez har börjat bli precis som Alfred var i samma ålder, hon hatar att åka bil när hon är vaken och lika så med vagnen. Vad ska man göra? Kan ju inte gå ut på promenader och det känns mest frustrerande när vädret är så fint som nu! Funderar på att köpa en bärsjal så hon får sitta i den och Alfred i vagnen. Provade med att göra en annan lösning i vagnen med att spänna fast babyskyddet i vagnen, kanske ska prova att ta en tur och se om det fungerar bättre. Alfred skulle nog tycka att det var spännande att få sitta där bak :)


Sovrutiner

Under några veckor har vi haft riktigt bra Sovrutiner med båda barnen. Min man lägger Alfred samtidigt lägger jag Inez. Båda barnen somnar någon gång mellan sju och åtta. Alfred sover då hela natten i sin säng fram till 6-7 tiden, då kommer han in till oss och lägger sig/ hoppar omkring i sängen ;) Inez däremot brukar jag mata innan vi går till sängs kring elvatiden, sen sover hon fram till ungefär 4. Så man känner sig oftast inte så trött på dagarna eftersom man får ganska många timmar sammanhängande sömn. Är mycket tacksam över detta :) vi får väl se hur länge det fingerar att de somnar samtidigt på kvällen, för det känns som att det är lite väl tidigt för att hon ska kunna hålla dessa Sovrutiner, eller?


Trädgårdsfix

Just nu har jag en tom planteringslåda på gården. Har tänkt på den i flera dagar, jag menar, jag har ju frön så allt som behövs är att sätta dem i jorden. Konstigt att det ändå inte blivit av, men idag får bli dagen D! Kan vara roligt att få med sig Alfred så han får vara med att så och vattna tills han får se hur det växer fram goda saker att äta. Alfred tycker faktiskt om grönsaker, det enda som inte går hem är sallad, vilket jag kan förstå, det smakar ju inte så mycket.


Sjön

När Inez somnade på eftermiddagen bestämde Alfred att vi skulle åka vagnen. Sagt och gjort tog vi oss en promenad ner till sjön och Alfred fick känna på vattnet. Lite längre ifrån oss ser vi två killar i lågstadieåldern som tar av sig sina tröjor och springer i vattnet. Kort där efter drar Alfred upp tröjan och säger " oskå bada". Han kommer nog vara som fisken i vattnet när det blivit lite varmare i sjön. Min man kommer vara hemma juli-augusti, vilket känns jättebra :) kommer bli en kanonsommar!

 


Rött

Fick hjälp av min man att färga håret rött. Först i med blondering och sen
med röd färg. Måste säga att jag känner mig nöjd och trivs bra med den nya färgen :) men det är mycket mer rött i verkligheten. Konstigt nog då kan man inte fånga det på bild.


Lchf- pasta

Provar att göra Lchf-pasta. Sen jag började med detta Lchf har jag gått ner 3 kg. Men det är nästan pinsamt vad mycket jag har fuskat och vissa dagar svullat i både det ena och det andra, men nu blir det andra bullar ;) jag menar förstås att jag ska skärpa mig nu och ta tag i detta! Då tycker jag att det passar utmärkt att börja med att göra denna pasta så man får lite variation i matlagningen.


Mor och dotter

Visst är det mysigt att gosa lite extra med bebisen medan Alfred är hos dagmamman :) Jag och Inez var även iväg till jobbet och hälsade på idag, vilket verkade uppskattat! Känns så härligt att komma dit, tycker ju väldigt mycket om min arbetsplats, mina kollegor och patienterna :) saknar att jobba även om det är mysigt att vara hemma också. Är ju trevligt att träffa lite vuxna människor ibland också!

Alfred älskar nu mera att bada, det är ett evigt tjat varje dag om det! Tänk att det kan vända bara sådär. Känns så roligt att han vill bada och vägrar gå upp :)

Ikväll är jag ensam hemma då mannen ska ut på afterwork med en av arbetskamraterna (lära känna varandra lite bättre och slippa lägga barnen skulle jag säga).


Jag spikar och bankar...

Alfred tycker mycket om sin fina present som han fick av sin faster och kusinerna :)

Alfred: ja borrar här ( då borran han med maskinen) sen tar han hammaren och säger: jag bankar här. Sen slutar han allt med att säga: sååå. Sen plockar han ihop allt i lådan och stänger ( pappa har lärt honom att man måste plocka ihop verktygen när man är klar så man hittar dem sen)


Mysdag med mamma

Idag åkte jag och barnen ner till stan med min mamma, måste ju vara med som smakråd :) med mig hem fick jag en jacka, vilket kändes skönt då jag inte har någon som passar någe vidare. Efter denna tur åkte vi hem till mamma och Fikade på balkongen i solen, så härligt även om man inte fick sitta still speciellt länge. Alfred ville ut och åka fyrhjuling och Inez ville bli buren. Jag hade sån tur att min snälla bror var där och kunde lekande Alfred. Alfred älskar även att vara i skogen hos mamma och pappa, speciellt när katterna är ute :)


Knäckebröd

Jag har idag bakat ett slags knäckebröd, helt utan mjöl och väldigt gott :) får se upp så jag inte äter för många då de innehåller linfrön. Tänkte att jag ska äta dessa till frukost, tror det blir em bra start på dagen :)


RSS 2.0