Fina silverbestick

Idag har jag gjort rent mina silverbestick från alla svartafläckar som funnits på dem. Detta gör man enkelt med grejer som man alltid har hemma. De hämliga ingredienserna är salt, aluminiumfolie och vatten.

Jag kokade vatten i vattenkokaren. Tog fram en skål stor nog att få plats med besticken i. Efter att vattnet kokat upp hälde jag i 2-3 dl salt i skålen tillsammans med det kokande vattnet och en bit aluminiumfolie. Stoppade ner besticken och vips så försvann de fula fläckarna. Sen putsade jag upp besticken med en kökshanduk, klart :)

Idag tog Alfred sina första steg :) Man blir ju så glad och stolt när man ser sitt barn utvecklas. Han har gått några steg flera gånger under dagen, så nu får vi se om det håller i sig eller om han kommer vara en liten fegis igen efter morgondagen.






Tiden bara rusar iväg

Tänk att veckorna går så fort. Tänker ganska ofta på att jag borde göra ett inlägg, men jag kommer lixom inte riktigt dit. Men nu tänkte jag att jag ska passa på. Alfred somnade för 1 timma sedan och nu sitter min man och jag i soffan och tittar på tv och myser. Har precis ätit rabarberpaj :)

Alfred har hunnit bli 1 år, liten bebis har blivit liten pojke :) Han kryper runt över allt. Öppnar lådor, kryper upp för trappan sover i eget rum, han ställer sig upp utan stöd, men det han inte gör än är att gå. Får se hur lång tid det tar innan han vågar ta sitt första steg.

Jag har börjat med att vara lite mer hälsosam, jag har nämligen börjat cyckla till jobbet (7-8km enkel väg). Det tar ungefär 30 minuter till och från jobbet, vilket känns som en lagom vardagsmotion. Dessutom så tränar jag nere i gymmet på jobbet 1 ggr i veckan. Det enda som jag gör som inte är så nyttigt är att jag inte slutat äta alla goda sötsaker, måste ta mig i kragen och minska ner på det. Men nu när det är sommar blir det många goda bakverk av allt gott som finns i trädgården.

RSS 2.0