Lister

Håller idag på med att göra i ordning lister till köket, som kommer att målas när de väl är på plats. Så tapeterna är det sista som vi kommer att sätta upp. Kan nog vara ett smart drag så att man verkligen gör de där listerna. Alfred passar på att gå balansgång på listerna medan de fortfarande finns på golvet :)

I helgen var vi i storfors och hälsade på Alfreds faster, farmor och farfar. Alfred gillar verkligen deras piano och satte sig där och spelade. Han såg väldigt nöjd ut när han spelade :)


Marmeladgodis

Ikväll gjorde vi en liten sats med Marmeladgodis med smak av svartavinbär. Vore roligt att prova lite andra smaker. Enkelt att göra i allafall och man behöver inte ha så mycket hemma mer än bär och syltsocker ( eller vanligt strösocker och pektin).


Läppstift

Hittat mammas läppstift och kom till mamma med ett stort leende och sa "titta". Kan meddela att det inte var det lättaste att få bort...


Tisdag

Idag har varit en helt vanlig tisdag. Vi gick upp kring 7.30, då hade söders varit vaken ett tag och tyckte att nu får inte mamma sova längre. Tittade på tv och morgon myste en stund innan vi åt frukost. Sen fick vi påhälsning av min mamma som skulle börja jobba lite senare under dagen. Fikade med lite kaffe och saffransbullar :) efter att min mamma åkt vek jag ihop ren tvätt u garderoben och sen åkte ny tvätt in i maskin. Märkte då att jag hade en gnällig alfred så vi la oss i våran säng och jag läste ur en bok varpå jag tittar på min son som somnat. Då skyndar jag mig ner och hinner precis göra färdigt en pepparkaksdeg innan Alfred vaknar. Vi äter mat och sen leker vi en stund innan vi går ut och går iväg till lekparken för att gunga. När vi kommer in äter vi frukt och sen är det dags att göra middag, vilket Alfred gladerligen hjälper mig med! Den har vi nu ätit färdigt och vi väntar bara på att pappa ska komma hem! Så ser ungefär en vanlig dag ut hos oss när jag är ledig.

Hann iof sminka mig också. Alfred som inte är van att jag har något på läpparna petade med fingret på mina läppar och sen på sina egna. Han blev då fint rosa över läppen

Nu är Alfred ren och ligger i våran säng och sover bredvid sin vovve medan vi ligger i soffan och slöar. I morgon kommer min pappa hit och ska sitta barnvakt till Alfred medan jag och min man ska i väg och äta "julbord" med hans jobb, brukar alltid vara något mycket trevligare än ett vanligt julbord :)


Julgodis

Jag skulle vilja hinna med att göra lite julgodis och pepparkakor nu när jag har två veckor ledigt. I går gjorde jag rocky road och brända mandlar. Tänkte göra en pepparkaksdeg också, men det visade sig att jag saknade en ingrediens, nämligen kardemumma. Istället för att köpa det och göra degen åkte vi till Ikea och åt julbord, mums. Det var verkligen gott :) köpte två stolar till alfred där, hade ven tänkt köpa ett bord men det var slut.

Innan vi åkte hem svängde vi förbi lågpris magasinet, där köpte jag ett zinkhus.