Klippning

Idag ska Alfred klippa sig. Han har blivit så långhårig och jag känner att jag inte riktigt kan det där med att klippa barn. Ska befinna oss hos frisören 10.30. Är lite nervös för hur det kommer gå :s senare idag ska vi till BVC och se hur det går med lillkillens utveckling och sen ska han få vaccin.

I morse han jag inte ens klä på honom ordentligt innan stövlarna åkte på och han ville ut. Så en svettig mamma skyndade sig att klä på sin son och sig själv så vi kunde komma ut så fort som möjligt :) ni ska föresten få ett litet smakprov från köket som nu är färdig kaklat och fogat :)


Utmaning

Fick en utmaning från min vän Johanna

1. När ingen ser eller hör mig… Posar jag framför spegeln, dansar som en galning eller sjunger egen komponerade låtar.
2. Jag går aldrig hemifrån utan… Alfred, haha han är för det mesta med mig, men måste jag välja något annat få det nog bli att jag aldrig går hemmifrån utan underkläder.
3. Min blogg heter som den gör för att… Jag inte kunde komma på något bra namn, så jag tog och kopierade en text ifrån en "broderitavla" som jag fick av min svärmor.
4. Om jag vågade skulle jag… Flytta Söderut med min familj och ta dagen som den kommer.
5. Om tio år kommer jag att… Förhoppningsvis bo i ett färdigrenoverat hus, njuta av trädgården och av min fina familj som består av tre eller fyra barn och min man :)

Då skickar jag denna utmaning vidare till min svägerska Hanna

Syskonvagn

Nu har vi impuls köpt en syskonvagn. Det blev en vagn som man hänger på en syskonsits på, alltså kan man använda den även som enkelvagn, vilket jag tyckte var smidigt. Jag hade ett krav på att vagnen skulle ha fyra hjul så att den inte välter så lätt. Hittade en jätte billig vagn på jollyroom.se som var nedsatt i pris och kostade ynka 1 995 kr. Det var ju som hittar :) kände att jag inte vill lägga ner multum på en syskonvagn. Beställde den i tisdags och i torsdags var den redo att hämtas ut på posten. Man kan använda vagnen på samma sätt som en Phil and Ted vagn.

Alfred har ju en liten myshörna i vardagsrummet framför tv:n som jag även tänkte visa. Han trivs verkligen i sin fåtölj som finns där :)


Karlstad

Just nu sitter vi i bilen påväg till Karlstad. Vädret är kalasfint och det känns så friskt ute nu när det blivit lite kyligare. Alfred sover så sött, vilket underlättar resan då han annars lätt blir uttråkad och gråter hela vägen. Han är inte jätte förtjust i att åka bil. vi ska titta på kakel och tapeter till köket, sen blir det nog lite lunch på Ikea :)

Har många funderingar kring vad man ska köpa för syskonvagn. Det är inte det allra lättaste i denna djungel av vagnar. Skulle helst vilja ha en vagn som man kan välja separat hur barnen ska sitta, alltså om båda ska vara vända mot mig eller om de ska sitta åt varsitt håll. Skulle gärna vilja prova några vagnar men vet inte riktigt vart det finns syskonvagnar här i närheten. Har kollar runt lite på nätet lite grann bara. Vissa vagnar börjar sälja ut deras 2011 modell nu då det kommer nya modeller snart, så man borde passa på nu när det är extraerbjudande.


Nya fönstren

Såhär fint blir det när de nya fönstren kommer på plats :) känns som att de passar in fint till vårt Faluröda hus med vita knutar. På med nya foder bara sen är det klart. Visst låter det enkelt? Ska köpa brädor, måtta, såga, måla, torka, göra om då man mätt fel osv. Allt kan bli ett evighetsprojekt om det inte vill sig väl. Men vi är positiva :)


Favoriten

Alfred har fått en ny favorit här hemma, nämligen denna fina gunghäst som vi köpte på loppis i lördags :) han älskar att gunga i lekparken och att åka på allt som tar sig framåt! Var så roligt när vi såg gunghästen, han satte sig på den och gungade länge. Till slut fick mannen ta bort honom från gunghästen och ta med sig den, då en annan pojke ställde sig och tittade som om han väntade på sin tur.


Nya hårfärgen

Såhär ser den nya hårfärgen ut. Passar på att prova min nya app blogg.se  numera kan jag blogga från mobilen och lägga in bilder, kanske gör att jag slänger in inlägg lite oftare... Ni märkte att jag skrev kanske, bäst att inte lova något!


Red head

Nu mera har jag rött hår... Mamma hjälpte mig att lägga i färgen i håret idag. Kände mig lite blek efteråt då håret blev mörkare, kanske blir bättre då sminket kommer på :) Får se om jag kanske vågar mig på att lägga ut en bild på det hela, lovar inget ;)



För övrigt går det frammåt med köket, vi har numera inkopplade vitvaror som går att använda :) vi är dock inte färdiga på långa vägar, för mitt i köksbytet dök de nya fönstrena upp så idag har maken och min bror bytt fönstren i köket och i morgon ska de fortsätta med fönsterbyten. Blir jättefint :)

RSS 2.0