Finlandsresan del 3

Efter Kuopio åkte vi till morbror nummer två och min mans nya kusin. Hon är så liten, tänk att man glömmer att de en gång är så små! Där var vi från Söndag till Onsdag. På Onsdagen åkte vi till min mans morfar och stannade där över natten. På torsdagen efter Lunch åkte vi tillbaka till morbror nummer två för att stanna där till Lördagen, men på vägen dit stannade vi vid en affär vid namnet Halpa Halli, där hittade vi lite smått och gott som fick följa med hem.



Alfred är väldigt rörlig under nätterna. En av kvällarna hade han krypt ned till fotändan och lagt sig, visst är han för go :)



Lilla Siiri som är min mans nya kusin :)



Min mans morfar med Alfred



De nyblivna föräldrarna :)







Alfred tycker att det är helt okej att bada nu mera, men jag tror ändå att han tycker mer om att stå upp. Det tar inte många minuter innan han börjar ställa sig upp i vattnet och det kvittar hur mycket leksaker han har att leka med :)




Nattningen

Just nu tycker jag att det går relativt smidigt att lägga Alfred för natten. Det var ett tag då det var jätte krongligt, det var när de två tänderna i underkäken började komma upp. Efter det var det en jobbig period, men nu går det väldigt smidigt. Vi börjar med att ge honom en flaska välling när han ligger i sin säng, efter vällingen ber vi en kvällsbön och sen lägger någon av oss i våran säng brevid och låtsas sover. Alfred kan då under tiden ställa sig upp och titta sig omkring eller leka lite med någon av gosedjuren han har i sängen. Efter en stund lägger han sig ned på mage och bökar lite, vänder på huvudet några gånger, men sen sover han. När vi däremot på förmiddagen skulle försöka få honom att sova middag så ville han inte så min man tog ned honom till köket och gjorde iordning mat. Tänkte att om han får något i magen kanske det blir lättare att lägga honom. Visst hade vi rätt i det, men vi trodde ju inte att han skulle somna som han gjorde, nämligen mitt under matningen, då satt han där i sin matstol och sov.  Vi tog upp honom och lade honom i hans säng och så sov han där i nästan två timmar innan han vaknade :)

I morgon börjar jag på mitt nya jobb, ska bli så spännande! Men fy va nervös jag börjar bli. Uppdaterar i morgon hur det har gått :)

Finlandsresan del 2


På Söndagen åkte vi till ett utsiktstorn som finns i i Kuopio. Utsikten var verkligen fin :)




Alfred trivdes bra i famnen hos min mans morbror fru









Efteråt tog vi det bara lugnt och lekte lite med alfred i deras vardagsrum.







Alfred fick prova ett par träskor som de hade som prydnad i hyllan, de passade perfekt:)





Finlandsresan del 1

Första bilden är ifrån hytten i båten. Alfred är glad över att han får åka med den stora båten och tycker att spegeln var väldigt intressant :)




Från Lördag till Söndag fick vi bo i detta hus som tillhör min mans morbror. Han har byggt huset och garaget själv. När vi var här och hälsade på så blir man väldigt sugen på att bygga nytt faktiskt. Allt är så frächt och man kan välja själv hur man vill ha planlösning, hur stort det ska vara och vart huset ska stå.





Alfred fick åka pulka med min mans morbror, undrar vem som tycker det är roligast att åka pulka? ;)



Alfred i pappas famn



Medan min mans morbror och hans fru tog hand om alfred fick vi basta tillsammans i lugn och ro i denna fina bastu och efter detta en lång härlig dusch. De hade tv i bastun, något jag aldrig skulle komma på tanken med själv, lyxigt värre ;)






Hem

I morgon bär det av hemmåt. ska bli skönt att få komma hem, men det känns samtidigt lite tråkigt då man har blivit väl omhändertagen som gäst här!
Alfred sover så vi passade på att basta, tänk så härligt det kan kännas att få lite egentid ibland :)Nu ska vi äta Ostfondy med tillbehör :) Kommer bli en mysig fredagkväll tillsammans med min mans morbror och fru.
Vi har shoppat lite när vi ändå varit i finland. Vi har bland annat köpt en Muurikka och så fyndade jag ett par termobyxor för 150 kronor. Känns som att det behövs i detta kalla vinterväder som vi har norden, speciellt nu när man har barn. När vi kommer hem så kommer jag lägga in lite bilder ifrån resan.

Finland

Igår åkte vi iväg på en båttripp till Finland. Så nu sitter vi här hemma hos min mans morbror. De har en alldeless färsk liten tös på två veckor. Här i Finland kommer vi att stanna till nästa Lördag, vilket innebär att vi kommer vara hemma på Söndagen. Efter denna resa har jag 1 dag ledigt innan jag börjar mitt första jobb som sjuksköterska :) Jag valde att börja på Dialysen. Jag hade en sån bra känsla när jag var där i Tisdags och chefen var så positiv och varm på något sätt, tror att jag kommer trivas fint där! Känns spännande men samtidigt lite läskigt.

Bjuder på Alfred i triss :)





Beslutsångest

Hjälp, hur ska jag göra? Jag har nu blivit erbjuden 2 jobb. Det ena jobbet är på en medicin avdelning, där kommer man att jobba treskift, vilket innebär dag, kväll och nat (Måndag-Söndag)t. Detta vikariat är från mitten av Mars till September. Det andra jobbet är på Dialysmottagningen och är ett tvåskifts jobb vilket innebär dag och natt (Måndag-Lördag). Detta vikariatet är från Mars till December, med möjlighet till förlängning.

På medicinavdelningen har jag haft praktik 2 ggr och vet på ett ungefär hur man arbetar där och vilka som arbetar där. Det positiva är att det är sån bredd på vilka patienter man får in och att arbetet är mer varierande än vad det kansek är på Dialysen. Det negativa är att man måste jobba natt samt att jag endast kommer få 2 veckors brevidgång Dialysen däremot är ett nytt ställe, men när jag var där på intervjun kändes allt så bra. Det var en sån härlig känsla och jag kände direkt att jag skulle trivas bland personalen. Det positiva här är faktiskt att vikariatet är längre och att man inte jobbar natt samt att jag skulle få 8 veckors brevidgång och upplärning. Det neativa kan vara att det är en smalare inriktning.

Valet är svårt, men jag har sagt att jag kommer höra av mig i slutet av veckan om hur jag vill göra. Går jag på magkänslan just nu så lutar det åt dialysen. Jag menar bara för att man börjar arbeta där så betyder det ju inte att jag kommer behöva stanna där resten av livet.

Loppisfynd

Tänkte visa mina loppisfynd ifrån Lördagen.


Thekanna

En mini 5-armad ljusstake. Tyckte den var så söt. Tänkte att den får bli Alfreds.

Två "vägg" ljusstakar


ett flygplan att häng i fönstret i Alfreda blivande rum

Två fina små tavlor

Arbetsintervju


Idag har jag varit på en arbetsintervju :) som det ser ut just nu så ser det lovande ut! Ska på ytterligare en arbetsintervju på Tisdag nästa vecka, så får vi se vad som sägs där. Mer om detta får ni veta när det står klart hur det blir, men ett jobb kommer jag i allafall få :)

Hittade detta personlighetstestet på nätet, liter roligt faktiskt. Ser att jag verkar ha valt en kariär som kan passa mig i allafall!

Personlighetstest http://se.41q.com/index.41q?a=1

Han tar sig frammåt

Igår hände det. Alfred tog sig fammåt för första gången. han har sin egna stil, för krypa vet jag inte om jag kan kalla det, men han sitter på rumpan och skjuter ifrån med benen på något sätt :) Man blir så stolt! Det är så roligt att få se hur han utvecklas. Men man märker snabbt att mamma och pappa inte ser allt smått som ligger framme men som Alfred ser. Det gäller att hålla ögonen öppna.

Idag är träningsvärken mer intensiv, hade lite svårt att skrapa rutorna i morse faktiskt, men det var det värt :) I födelsedagspresent fick jag en träningsdvd av min man. Har provat den en gång, men ska nog försöka att göra det lite oftare. Kanske blir av i morgon, har ju en ledig dag då :)

Träning

Det är Måndag och jag tycker att jag lyckats inviga mitt nya nyttiga liv ganska bra, med untantag från att jag bakade bullar på 1 liter mjölk :) Idag följde jag nämligen med min kära vän Hanna till gymmet och körde box. Mina armar är just nu ganska skakiga, är verkligen inte van. Jag känner i allafall motivationen, det är ju roligt att träna, men just nu har inte vi ekonomi till att jag ska åka till gymmet fleradagar i veckan för att träna. Hoppas på att jag ska få ett jobb snart så att jag kan unna mig detta. Just nu får jag nöja mig med att träna så gott jag kan på egen hand. När snö och is är borta så kommer löparskorna fram, för då är det dax att börja löpa!

Lördag

Förra Lördagen köpte jag dessa koppar och vasen som jag har tulpanerna i. Tyckte att kopparna var söta och dessutom var det halva reapriset på dem :) Jag älskar rea!
Igår åkte vi till svärföräldrarna och sov över där. Alltid lika trevligt att åka dit och få lite mat i magen, sen får man ju alltid en massa goda saker till efterrätt :) Fast jag vet inte om det är så bra. Har funderat lite på om jag ska börja mitt nyttiga liv på måndag, hur tror ni det kommer gå? Vill så gärna lära mig att äta bra mat och träna, men jag har en inre latmask som säger " jag orkar inte". Ska försöka att gömma undan den eller i allafall försöka att inte lyssna på den.








Mitt lilla busfrö ser extra busig ut i håret när det är nytvättat, då står det åt alla håll :) Han har verkligen blivit så stor, vill kunna stoppa tiden ibland och bara njuta av denna underbara tid!







Duktig pojke..

Måste bara få skryta lite om min son, han har nu i flera nätter sovit hela nätterna långa utan att vakna en enda gång :) såå skönt! Han har även börjat gå lite med sin gåvagn och han börjar försöka ställa sig upp helatiden. När han försöker ställs sig upp händer det iblan att han ramlar och slår i huvudet, så det gäller att vara med när han är på g.

I morgon gör jag sista dagen på praktiken för denna vecka, sen blir det att ta helgen :) Känns skönt att vara ledig i tre dagar, dock dessa dagar kommer förmodligen gå till att försöka börja skriva ihop något till mina uppgifter jag har. Hoppas ändå att jag ska hinna med att pyssla lite, har nämligen köpt en bricka på loppis som jag tänkt att måla vit och tapetsera botten med ett presentpapper som jag köpt :)


Bjuder på en bild ifrån nyårsafton. Alfred ville gärna smaka på min bål :)

RSS 2.0