Alla rätt

Äntligen! Här var det 5 gången gillt. Klarade läkemedelstentan, så nu kan jag konsentrera mig på att enbart klara av praktiken och den uppgift som ska göras. Känns så skönt att inte ha något släpandes mera. Det som återstår nu är att få ett jobb. Har sett att de lagt ut ansökan om sommarvikarier till lasarettet, så det kommer jag absolut att söka och hoppas på det bästa. Efter sommaren hoppas jag på att få något vikariat någonstans och om jag inte får det är det inte hela världen för då kan jag vara hemma och vara mammaledig tillsammans med lillkillen :)

Måste ändå säga att jag saknar tjejerna, utan dom hade jag inte klarat mig så bra igenom utbildningen!


Foto: Linda

I morgon gäller det!

Har nog aldrig varit så nervös inför en tenta som jag är denna gång. Har nämligen, tro det eller ej, gjort denna tenta 4 gånger och kuggat. Det handlar om läkemedelsberäkningen. Man måste ha alla rätt för att kunna bli godkänd. Det är absolut inte någon svår matte, snarare tvärs om det är enkel matte. Första gången vi hade läkemedelstenta klarade jag den på första försöket så jag vet inte varför det skulle vara så omöjligt med den här tentan.Känns så otroligt pinsamt att man kuggat på det här 4 gånger, känns som man är helt dum i huvudet. Nåja, måste i alla fall klara den i morgon! Gör jag inte det så går jag under.

sista praktiken

I morgon gör jag första dagen på sista praktikplatsen. 4 veckor ska jag vara där. Känns roligt att man snart är färdig på riktigt :) Just nu har vi en svår sövd Alfred som skriker här hemma. Han är jätte trött vid klockan 18.00 han får då sin välling och somnar så fint i sängen. 1 timma senare vaknar han och vägrar att somna om, vet inte hur vi ska bära oss åt. Men nu tystnade han precis, så hoppas på att han sover gott nu. Förra natten sov han ändå hela natten, vaknade inte en enda gång. Han väckte oss vid 8.30 och ville då ha gröt, för oj va han var hungrig :)

Dagens mat

Enkla ingredienser blev en god maträtt: Lax, ris och arlas skogssvamppanna Idag fick det bli enkel mat. Detta ska dock inte underskattas för mums så gott det blev. Rekommenderar verkligen detta om man vill ha mat fort :)

Vit kista

Har glömt att tala om att jag har målat kistan som vi har i vardagsrummet. Den fick bli vit. Så här blev det: Alfred har inte riktigt lärt sig krypa än, men han vill bra gärna ta sig frammåt

Dagen med Alfred

På förmiddagen tog vi oss en promenad ner mot sjön. Det var så härligt att få vara ute i den friska luften och få känna solen värma lite. När vi kom hem gjorde jag i ordning en omelett toppad med räkor och dill. Det var verkligen en rätt som Alfred gillade, han klappade glatt händerna efter varje tugga :) maten Vi ska göra oss av med våra kissemissar då vi inte känner att vi har den tiden som de skulle behöva av oss. Så senare idag när min man kommer hem ska vi åka iväg med dem till en kvinna som ringde och sa att hon ville ha dem. Hoppas nu bara på att de kommer trivas och att denna kvinna blir nöjd över dem. Sa till henne att det bara är att ringa om det inte skulle fungera. Det ska verkligen bli skönt att slippa allt katthår överallt, speciellt de som fastnar på alla kläderna :)

Badrumsrenoveringen

Nu ska ni få se lite bilder ifrån våran lilla toalett som finns under trappan till övervåningen. Före såg det ut såhär: Har redan börjat med att plocka ned det turkosa kaklet. Nu ser det ur såhär: Det är denna sida som är färdig för tillfället. Har lite målning kvar på väggen mot fönstret samt i taken. Även spottarna som är tänkt att sitta i taket ska dit någon dag i veckan.

Vardagsrummet

Vi skulle behöva köpa en ny matta, vardagsrumsbord och lampa till vardagsrummet. Funderar på temat rund till dessa, men vet inte riktigt. Vad tycks? Möjligtvis andra färger men det är svårt att avgöra när man inte riktigt fått klart för sig hur man vill ha det.

HM home

Har hittat lite smått och gott som jag skulle vilja beställa, men tyvärr är inte detta prio ett just nu. Gäller att hålla i pengarna nu när det inprincip ekar tomt i plånboken... men drömma kan man ju alltid :)

Lördagen

Tänkte dela med mig av några bilder från examen, de är dock tagna med telefonen så det är inte den bästa kvaliteten på dem. Hade en kalaskväll med klassen! Ett fint minne och avslutning på utbildningen :) Det var verkligen blandade känslor denna dag, både glädje och tårar. Tänk att dessa tre åren gick så fort... helt ofattbart! Det känns så unerbart att vara färdig ( har dock en praktik kvar, men det låtsas vi inte om) samtidigt som man känner att man kommer sakna det, eller i allafall vissa saker, eller ska jag säga människor :) Hoppas att det är okej tjejer att jag lagt ut dessa bilder, ni får säga till om ni vill att jag tar bort någon bild :) Påväg in till champanjefrukosten med klassen skål! Klassbilden :)

Examen

I dag tar jag examen med mina klasskamrater :) Det tråkiga är ju bara att jag inte är helt klar. Blir ju färdig syrra först 18 Februari eftersom jag har en praktik kvar. Känns ändå roligt att få ha en sista dag och kväll med klassen. om 1 timma är vi påväg mot Örebro och Strömpis. Ska äta en trerätters middag där, lyssna till en ståuppare och sen är det party hela natten lång ;) Det kommer att bli en minnesvärd kväll med många glada syrror :) Kanske lägger ut någon bild ifrån kvällen någon dag i veckan.

Renovering

Just nu håller vi på och grejar med våra lilla toalett under trappan. I några dagar har jag flitigt målats panel medan min man har snickrat ihop ett skåp att ha under handfatet. Tror att slutresultatet kommer bli fint :) Vi satsar på att bli färdig till på fredag, återstår bara att se om vi lyckas. När vi är färdiga kommer självklart före och efter bilder. Känns så roligt och inspirerande när man väl kommer igång. detta projektet har varit och är ett roligt projekt.

Alfred

Nu är det ett tag sedan ni fick bilder på Alfred så här kommer några bilder på vårat lilla charmtroll

hipp hipp hurra!

Idag är det min födelsedag :) Har börjat dagen med att städa och min man har gjort födelsedagstårtan. Jag fick själv välja hur min tårta skulle se ut, så det fick bli en rosa marsipantårta med choklad bottnar. Tårtan har en smak av choklad, smultron, jordgubb och marsan.. tror det kommer bli smarrigt! C-uppsattsen har tagit en STOR del av mitt liv, men nu äntligen är opponeringen klar och det är nu endast lite finjusteringar kvar. Alfred min lila prins har blivit så stor :) han pratar konstant på sitt eget språk, han är glad för det mesta och han älskar sladdar! blir nog en liten elektriker av honom :)Två tänder har han hunnit fått, så ont gör det när han vill tugga på fingrarna. Han har börjat med att digga till musik, då sitter han och gungar och skrattar :) han är för go min lilla älskling! Nu så tror jag i allafall att jag kommer kunna uppdatera lite mer :) God fortsättning!

RSS 2.0