Sovmorgon

Igår hade Alfred jättesvårt att sova, han var jätteledsen på kvällen men sen tvär slocknade han. Han ville så gärna bara vara uppe med mamma och pappa. Sen matade jag honom en gång på natten och på morgonen var det min tur att gå upp. Kände mig jätte pigg när jag vaknade och undrade om min son inte också skulle vakna, och det gjorde han då. När jag kom ner och såg att klockan var 9.30 förstod jag varför jag var så pigg. Då passade vi på att gå ut och gå när det var så fint väder. Tycker det är så mysigt att gå ut och gå med honom i vagnen nu då han vill titta på allt runtom. Han verkligen älskar träden och dess löv, för så fort han kommer under ett träd så ler han och kan till och med skratta lite :) Nu ska vi packa lite grejer och sen åker vi till svärföräldrarnas stuga. D får Alfred träffa farmor och farfar och alla hans fastrar :)

fika

Idag har jag fikat med två fina tjejer på stan, var mycket trevligt då jag knappt sett dem i sommar, sen är det alltid trevligt att få komma ut och göra annat. Det får vi göra om tjejer :) uppskattar när ni vill fika med mig och Alfred! Köpte fina kläder åt Alfred när vi ändå var nere på stan. Har nämligen inte så mycket kläder i nästa storlek. Avslutar med en bild på faster Hilda, Alfred och mig :)

Ny madrass

idag handlade vi in den nya madrassen till sängen, känns verkligen skönt! :) innan detta var vi iväg till BVC med Alfred. Han fick sprutor så nu mot kvällen är han så ledsen, och det gör så ont i mammahjärtat när han är det. Man vet ju att det beror på sprutorna, stackare. Han var 59,5cm lång och vägde 5915, så inte undra på att man blir så fort trött i armarna när man bär på honom. Har förresten märkt nu de senaste gångerna som jag skrivit inlägg att jag inte kan göra annat än att skriva. Kan inte länka, lägga in bilder, stryka under, göra fet text, kan inte göra något. Vad är felet?

Alfred 3 månader

Alfred är hela 3 månader nu, han har växt och blivit så stor! Det är så roligt att se hur han utvecklas :) Igår cyklade jag på motionscykeln hemma hos mor och far i 30 minuter, gick även ut och gick med mamma i 1 timma igår. Idag ska vi på med springskorna igen och bege oss ut, det är lite kallare nu så det är svårt att veta hur varmt man ska klä sig, man blir ju ändå ganska så svettig när man joggar. I morgon hoppas jag på att vi kommer iväg med de gamla sofforna och det gamla bordet till tippen samt att vi kan åka iväg till Ikea och köpa madrasserna. Då kommer jag förhoppningsvis snart också kunna måla golvet i sovrummet som jag längtat efter så länge :)

bilköp

Min man köpte för inte så länge sedan en peugeot billigt av sin farbror. Denna sålde han häromdagen till grannen. Samma dag så köpte (fick) han en derby av samma granne, de bytte bilar helt enkelt. Det blir som det så ofta blir för min man impulsköp! Det roliga med den är iallafall att det är en veteranare.
Idag åkte vi till kristinehamn gick på loppis och stannade vid picasso och åt glass :)










mitt fynd, en kuvertväska

beställning

skickade iväg en beställning till hm igår, det blev lite basplagg.
Springtajts, skor, svart transparent shorta, jeansleggings och en cardigan



uttråkad

nu har det varit regnit och molnigt ett tag, måste säga att jag är lite uttråkad och vet inte riktigt vad man ska hitta på. Kanske blir det till att åka iväg och köpa golvfärg? får se vad det blir

träning

Dessa två övningar har jag gjort nu efter min springtur, så nu känns det verkligen bra då man tränat! Den ena är träning för magen och den andra för rumpan
Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det att se film :)





en helt vanlig onsdag

Idag har vi inte gjort mycket, dagen har bara svävat förbi utan att man fått någonting gjort. Detta beror delvis på att man inte har så mycket energi kvar till att göra något. I måndags var vi till ikea och provade lite madrasser då vi måste köpa ny till våran säng, det fanns en madrass som vi fastnade för som det troligtvis kommer att bli. Det konstiga med ikea är att man går in utan att man tänkt sig att köpa något speciellt, men när man väl ska betala (som i måndags) gick kalaset på kring 900kr, What?? vad är det som vi har köpt egentligen, känns som att man inte köpt någonting. Det blev lite blommor, hyllkonsoler, en filt,en bänk till badrummet att kunna ställa grejer på och en toaletsits. nästa gång blir det iallafall betydligt dyrare då vi köper madrasserna, och vad mer kommer då följa med hem?
Ska ut och springa lite senare, väntar till kring 20.00 innan jag beger mig ut så att det hinner bli lite svalare ute och så att maten som man ätit hinner sjunka undan. Vill verkligen inte vara en tjockis, känns som att jag inte kommer kunna bli smal igen.. känner mig lite deppig faktiskt, speciellt eftersom jag inte är någe peppad alls till att träna, är bara trött helatiden och känner mig orkeslös och det leder ju även till att det slinker ner ett och annat som innehåller socker och som även kallas kaloribomb. Tänk om man ändå hade en personligtränade och lås på skafferiet så man inte kunde baka så mycket godsaker som man senare äter upp själv. Det roliga är ju det att man faktiskt tycker synd om sig själv när man äter det som man bakat.. haha. Nej nu måste jag förbereda mig mentalt att det är roligt att springa så jag hinner bli lite peppad inna man ska bege sig ut i spåret!

utflykt och loppisfynd

Blev inspirerad av min kära vän Johanna och gjorde precis det som hon och hennes man gjorde för några dagar sedan, nämligen att besöka hemsjö gårdsbutik, detta ligger mellan Svartå och mullhyttan. Det var beläget mycket fint vid en sjö, hade en fin trädgård och massor av fina saker till försäljning i lantlig stil. Där köpte jag tre stycken skyltar som jag har tänkt att jag ska ha i min köksträdgård i framtiden :)
Efter att vi varit där stannade vi vid sjön och fikade då min mor packat med sig lite smörgåsar, kaffe och kakor :) Medans mina föräldrar passade Alfred gick jag och min man ner och tog oss ett dopp, det var så härligt!

När vi kom hem gick jag och min mor till loppisen som finns här i närheten hos oss, inte ens 500 meter från vårat hur, där hittade jag ett så fantastiskt bord som var från slutet av 1800-talet början av 1900-talet ( talade kvinnan om för mig som har loppisen). Det är ett halvmånebord, blev så glad eftersom jag letat länge efter ett sådant! tyvärr fanns bara ena halvan av bordet, detta gör i och för sig inte mig så mycket då jag ändå bara ville ha ett halvt bord. Är hursomhelst så glad att jag fann det! Sen köpte jag även en slags korg som jag har tänkt använda som ett tidningsställ, vet inte om jag tycker att det är fint eller fult, men jag ville på något sätt ha den. kanske blir till att måla vit?




min man och jag

min mor och far

bild från trädgården vid gårdsbutiken





det fina bordet





skyltarna från gårdsbutiken

tidningsstället

Badrumstankar

Har hittat en bild som stämmer överens med hur vi skulle vilja ha det i vårat nya badrum som vi förhoppningsvis kommer börja med nu till hösten. det är så roligt när man hittar en bild som stämmer så bra med den bilden man har i huvudet.
rutigt golv med en svart kant runtom, pärlspontspanel vid spegel och handfat och i övrigt vitt kakel, vill tillochmed ha den fina kranen som finns med på bilden och duschens munstycke:)


visst är det fint? kommer tyvärr inte ihåg vart jag hittat bilden

Årets första springtur

Idag gjorde jag det, jag tog på mig springskorna och begav mig ut och sprang (joggade i slowmotion). Det gick inte fort, men jag tyckte ändå att jag hade bra frås och att jag ändå inte hade sån dåligt kondis som jag trott. Kan det ha med att göra att jag nu mera är en van barnvagnsputtare, den är faktiskt ganska så tung att putta framåt. Hursom så var det mer benen som inte orkade så mycket, det känns helst klart att man är tyngre nu än innan. Positivt är ändå att man nu kommer få starkare rygg och ben samtidigt som man får upp konditionen. Ska försöka nu att fortsätta ut på springturer. Mannen begav sig ut efter mig på en springtur, så vi ska försöka båda två och då tror jag att det blir lättare också, eftersom man pushar varandra, om inte annat så kommer jag få dåligt samvete om han går ut och springer men jag struntar i det. Helt klart är att jag ska försöka att hålla igång detta nu! :)

Bröllopet

Vigseln såg jag inte så mycket av då Alfred var vaken och inte ville att mamma skulle sitta stilla. Men brudparet var så bedårande. Älskade verkligen brudens klänning. Hon var verkligen bedårande vacker :)
Maten som man med spänning hade väntat på var Thaibuffe :) annorlunda men gott! Tårtan var också hur god som helst och jätte vacker.








Stockholm i morgon

i morgon far vi iväg till sthlm det är där som bröllopet kommer att hållas på Lördag. Det är min mans kusin som ska gifta sig med en Australiensk tjej så det ska bli spännande att se hurdant bröllop de kommer att ha. Eftersom jag inte kommit iväg för att köpa mig något nytt så kommer det att bli samma utstyrsel som på förra bröllopet, men med ett par andra skor, riktigt snygga skor om jag får säga det själv som jag köpte förra året på rean. Får se bara om jag kan gå i dem då det är ganska så höga klackar, men måste ändå säga att jag älskar dem :) Nu har jag iallafall rotat fram locktången så att jag kan locka håret på riktigt.
Hoppas på att vi kommer kunna göra någon utflykt sen på söndagen om vi nu orkar vill säga. Ska hur som helst bli skönt att få komma iväg en sväng.

Dagen har vi förövrigt spenderat genom att åka och slänga en massa skrot som vi har haft liggandes i trädgården. Massa ruttna brädor och tegelstenar från när min man murade upp skorstenen.

matdagbok

Ja så är det. Jag har börjat föra en matdagbok. För att jag ska kunna vara ärlig för mig själv och se vad jag stoppar i mig och vad jag utför för träning. Hittade en gratis sida som heter matdagboken. Där för man in sina värden och får fram sitt BMI, hur mycket kalorier man ska få i sig varje dag och så för man helt enkelt en matdagbok så ser man hur många kalorier man får i sig. Jag gör inte detta för att hårdbanta utan för att hålla lite koll på vad jag stoppar i mig, för det gör på något sätt att man skärper sig lite då man faktiskt ser vilka onyttigheter man stoppar i sig. Då vill man helt enkelt visa för sig själv att man kan bättre och så kanske man inte proppar i sig en massa glass utan man tar lagom mycket istället :)
Kan rekomendera sidan till dig som vill gå ner, upp i vikt eller vill behålla vikten, eller helt enkelt bara vill ha koll på vad du stoppar i dig.

Dödstrött

Har varit lite bortskämd de här senaste veckorna med att Alfred sovit 4-5 timmar efter sista målet innan läggdags. Men i natt har han vaknat varannan timma och velat ha mat så det känns som att jag inte fått sova en blund. Har kännts som att direkt när man somnat så har han vaknat. Tänk att man kan vänja sig så fort vid att kunna få sova de där timmarna och att det kan göra sån skillnad.
Nu har jag iallafall bestämt mig för att börja springa när min man börjat sin semester, vilket är på måndag. Jag har ju faktiskt gjort knipövningar lite då och då så jag hoppas på att musklerna ska var tillräckligt starka :)
Idag ska jag ta en promenad ner till stan och fika med andra mammor, sen när jag kommer hem ska jag titta igenom vad vi ska ta med oss till stockholm i helgen, ska bli roligt med bröllop, det är alltid lika spännande att se bruden, klänningnen, håret, blommorna och ringarna. Det bästa av allt är väl egentligen maten, så man ser fram emot den, jag hoppas på något gott! (Märks att det är tjockisen som talar) ;)

torsdag

Min lilla kille har varit lite snorig och hostat lite, hoppas inte på att det ska vara någon fara. Tycker även att han sover mer än vanligt, men det kanske bara är inbillning. Förstår mammor som oroar sig för allt möjligt, kommer nog också bli sån...
Tänkte att jag ska åka in till örebro och hämta mannen idag efter att han slutat jobbet, vi måste nämligen köpa bröllopspresent då vi ska på bröllop nästa Lördag. Så vi hoppas på att kunna hitta något fint.
I helgen åker vi till svärföräldrarna då min mans morbror är där med hans fru och hälsar på. Vi har inte träffat dem på flera år, så vi tänkte att då vore det bra att passa på att träffa dem nu när de är här.

Skulle så gärna vilja komma igång att springa, men jag vet inte riktigt när man kan våga börja me det. Det är ju många som säger att man ska vänta ett tag efter att man fått barn, men frågan för är hur länge? jag har hört kring 1/2 år och så länge orkar jag nog inte vänta. Kanske ska prova att ta en tur och se hur det känns. Känner att jag måste försöka bli av med extra kilona och få upp kondisen.

RSS 2.0