Stolsdynor

Tycker att dessa stolsdynor är så otroligt fina från halens. Dessa skulle jag vilja ha till våra utemöbler.
De har även ett par gardiner i samma tyg, men de är lite för små för våra förnster tror jag.


Riskudde

Funderar på om man skulle ta och sy sig en egen riskudde. kan tänka mig att det är skönt att ha sen när det väl sätterigång med förlossningen. Jag har ett gammalt tyg här hemma som jag tänkte att jag ska använda mig utav. Det är nog inget som jag orkar göra idag, men kanske i morgon. Känner att jag blivit så trött nu när man har försökt plugga effektivt, då orkar man inprincip inte göra så mycket mer av dagen än att ta det lugnt :)

Promenad

Under mogonen tog jag mig en promenad. Det kändes så skönt att få komma ut och röra på sig lite. Till en början kände jag mig faktiskt inte gravid. Kände att jag kunde hålla ett lite högre tempo, skönt tänkte jag. Efter 5 minuter börjar det kännas lite i ryggen och benen känner att det börjar bli lite tungt, vilket medför att tempot lugnar sig lite. När jag har ungefär 10-15 minuter kvar av promenaden innan jag är hemma börjar jag känna sammandragningar, får sakta ner ytterligare. Dessutom känns det som att ryggen ska gå av. Det slutar med att jag tänker, varför tog jag denna prommenad kommer aldrig att komma hem. Väl hemma är det helt underbart att kunna sitta ner och vila. Men det tråkiga nu är att när jag ska resa på mig och gå någonstans gör det så fruktansvärt ont i benen och ryggen, ser nog ganska så roligt ut nu när jag går, haltande och med böjd rygg haha. Visst är det underbart :)

Gravid bilder

Har tjatat på min man om han inte kan ta några bilder på magen. Han tycker nog att jag är lite jobbig när jag tjatar så, men känns som att det skulle vara roligt att ha. Det är väl även det att han inte känner att han kan ta bra bilder och att jag bara kommer till att bli besviken. Men så igår så sa han att vi provar väl så får vi se. Tänkte att ni skulle få se lite hur det blev. Bilderna är ju något avslöjande, så jag vill varna känsliga tittare ;)









Köksgolvet

Köksgolvet är nu färdig lagt. Det tog sin lilla tid innan man fick in snitsen. Tycker att jag och min man hade ett bra teamworke och då går allting mycket lättare. Det kvittar egentligen vilket golv vi än hade lagt så hade det blivit mycket bättre än det som vi hade innan, så kan jag säga mer än att det blev mycket fint :) Igår när vi var och handlade mat för veckan så köpte jag på mig en miniposklilja att ha i köket, de är så söta. Älskar dehär vårblommorna som kommer nu, hade tänkt att jag skulle köpa en pärlhyacint också, men har inte stött på någon än och eftersom vi inte har någon bil just nu så kan jag inte heller ta bilen och åka iväg och titta efter en heller. Inte hela världen.
Här är lite bilder ifrån köket, och en väldigt sne lampa som inte riktigt sitter så bra, men det bjuder jag på ;):







Vårat sovrum

Tänkte att jag skulle slänga in några bilder på vårat sovrum som det ser ut i nuläget. Hyllan är den som vi satte upp i fredags. Ser lite mer ombonat ut med hyllan tycker jag. Detta linneskåp som vi har i sovrummet har jag tänkt att jag ska måla vitt här någon gång framöver när jag får tid till det. Vaggan har fått en plats i sovrummet så att bebisen tryggt kan ligga och sova hos mamma och pappa. Slänger även in en bild på de nya gardinerna som jag köpte.








Gårdagen

Under gårdagen inhandlades en hel del.

till bebisen:
*påslakanset
*två paket med tvättlappar (ikea i frotté)
*skum tvättlappar
*ett stort lakan som jag tänkt sy om till flera små
*Två paket med blöjor
*En filt (som jag fick av mamma)

övrigt:
*sylåda som innehöll sax, nålar, trådar, sprett
*dragpålakan
*murgröna
*ljus
*Hylla som vi satt upp ovanför sängen
*Gardiner som jag satt upp i sovrummet
*saft
*te
*Amningskupor
*Två vita amningsbehåar från lindex som ser ut såhär



Bilder från: Lindex Shop Online

Sovmorgon

Förstår inte vad jag ska göra uppe nu? vaknade för en halvtimma sen pigg.. fattar inte, så brukar det inte vara. Är ledig idag, men ändå går jag upp med tuppen. Borde ju ta tillvara på denna korta period jag har kvar att kunna sova ut, men nej kroppen vill det inte, kommer nog förmodligen att somna tidigt ikväll i stället. Nåja, får väl vänja mig vid detta :)
Idag blir det en sväng till ikea med mamma i allafall, får se vad vi kommer hem med, har nämligen tänkt handla det sista åt bebisen idag.

Nästan fixerad

Hos barnmorskan idag konstaterade hon att bebisen har vänt på sig och är snart färdigfixerad, bebisen var fortfarande något ruckbar. Känns lite konstigt att den faktiskt kommer att vara ute inom 1- 1 1/2 månad.

Är nu i v.35 (34+4)
sf mått: 35 cm
Blodtryck 110/65
Hb: 120
Perfekta värden helt enkelt :)


lägga golv själv

Tänkte att jag skulle försöka mig på golvläggningen för någon timma sen tills jag upptäckte att det var ganska så svårt att göra detta själv. Så då får jag istället vänta tills mannen kommer hem så att vi tillsammans kan försöka oss på detta. Det kan väl inte ta så lång tid, det enda som krävs är att såga lagom stora bitar och lägga golvet och ännu enklare då detta faktiskt är ett klickgolv. Nåja får se hur det går, nu ska jag göra mig iordning och gå till Barnmorskan och mäta magen :)

Våren

Den kommer sakta men säkert. Det känns i luften och när jag går ut och tittar i trädgården är i allafall hälften av all snö som funnits där borta. Ser också att mina tulpaner börjar på att komma upp, ska bli så spännande att se hur de ser ut då jag satte dem i höstas.

Tänkte att jag skulle visa vad det var som jag hade tänkt snickra ihop till sommaren för att sätta mina grönsaker i. Tror ni inte att det kan bli bra? Kan inte vara allt för svårt att göra själv. Fast å andra sidan, skulle jag misslyckas så har jag ju alltid min man som fixar allt :) Han är rättså bra att ha.




Skogen

Tittade runt bland våra bilder som vi har på datorn och fann en bild som är tagen för omkring 2 år sedan. Det var när jag och min man åkte iväg för att vara ute i skogen. Tanken var att vi skulle plåcka svamp, men vi hittade inga. Däremot hittade vi ett ställe med en fantastisk utsikt, det är därifrån som bilden är tagen.


Våra planer på övervåningen

Tänkte dela med mig av hur vi har tänkt göra på våran övervåning. Då min man jobbar med CAD dagligen är det han som har knopat ihop i 3D hur vi skulle kunna göra om våran övervåning så att vi får tre sovrum och ett badrum. Det är nu denna lösning som vi gillar bäst. Man skulle helst vilja att allt blev klart nu, men man vet ju att så inte är fallet. För att vi ska kunna få ihop denna övervåning, vilket innebär rivning av väggar och upp med nya och sen isolera vissa väggar som inte har någon isolering, måste vi nog se det som en 5 års plan minst. Ett rum per år vore väl rimligt eller?

Såhär ser ritningarna ut:



till trädgården

Längtar tills man kan börja vara ute i trädgården och pyssla. I år har jag tänk att jag ska bygga trädgårdslådor att plantera lite saker i. Jag har nämligen införskaffat mig frön så att jag i sommar kan så morötter, rädisor, sallad och gräslök. Tänkte även om jag skulle försöka mig på att så lavendel, vilket jag inte lyckades med förra året. Har fröna i kylskåpet och det är hög tid att börja så dessa nu, så jag tänkte om jag ska ta tag i det till helgen.
Skulle gärna vilja köpa hem olika saker till trädgården.

Som vad sägs om denna från systerlycklig, så får fåglarna lite mat


Eller dessa trädgårdsförrkläden också från systerlycklig



Skulle vilja ha blomlådor att hänga på farstukvisten, tyckte att dessa var ganska så söta från www.hagahem.com och de kostade ynka 99 kr.

Att vara gravid

Kvällarna inleds med halsbränna innan man ska gå och lägga sig, den fortsätter sedan med jämna mellanrum att dyka upp under nattens gång, samarin blandas då mellan 1-4 ggr per natt, börjar tröttna lite på smaken. Något mer som man tycks få på natten är en full urinblåsa som måste tömmas, alltifrån 1-3 ggr per natt. Sen var det ju dethär med att finna en bra ställning för att kunna sova gott, finns denna? Varje gång man ska vända sig i sängen måste man använda en speciell teknik som man lyckats lära sig under graviditeten.

När morgonen äntligen kommer går man upp ur sängen, är hungrig och äter sin frukost, mann blir då proppmätt och någon kvart senare kommer halsbrännan igen. När man ska få på sig strumpor och skor måste man ta sats och verkligen vara bestämt för att man ska få på sig dessa innan man ger upp. Klämmer ihop magen vilket känns som att man krossar den stackars bebisen som finns där inne. man pustar ut en stund efter att man lyckats få på sig allt. tar sats och ställer sig upp.

Att ta sig i och ur bilen börjar också bli en aning krångligt. Då vi har en hög bil kan det vara svårt att böja in fötterna i bilen, märker att man inte är lika vig längre som man var för ett tag sen. att komma ur en vanlig bil är jobbigt, måste ta sats.

När det har gått en bit av dagen märker man att det blir svårare att ta sig frammåt, det går mycket långsammare, men är segare i starten och man känner av verken i ryggen, bena och under magen, men man märker även hur skorna börjar klämma då de plötsligt blivit för små?? nej det är fötterna som har växt. Tar av sig strumpor och skor och upptäcker att fotknölarna som man en gång hade nu är försvunna. Tittar sig i spegeln och upptäcker även här att man fått en läppförstoring som skett helt naturligt utan några prepparat.

Tar på sig dem kläderna som man tänkt ha för dagen och är nöjd. Några minuter senare märker man att man inte3 längre kan ha dessa då man har blöta fläckar på tröjan, hmmm.. jo det är precis vad ni tänker, brösten börjar läcka. som tur är har detta endast hänt då jag varit på hemmaplan och kunnat byta om, dags att skaffa inlägg till Bh:n kanske? svar: JA

Det sista är att när man kommit hem och tänker ta tag i disken gör man klart detta och inser att man inte orkar göra något mer än detta, kroppen är helt slut och man måste gå och vila. säger bara en sak, skönt att det inte är så långt kvar. Ungefär en månad till sen blir jag förhoppningsvis normal igen.

Förbereder för golvläggning

Dagens arbete har gått till att försöka få bort stenplattorna som sitter fast i köksgolvet. Just nu har vi lyckats får bort i allafall hälften av stenen, men det är ett slitgöra vill jag lova. Efter att vi har gjort detta är det tänkt att vi ska gjuta en platta där hålet blir för att få det lika jämt som det överiga golvet. Eftersom vi måste låta detta torka ett tag efter så blir det inge golvläggning denna helg, men kanske nästa, vem vet? Känns i allafall skönt att vi kommer framåt.

Filt till babyn

Denna filt köpte min kära mor till våran bebis när vi var på stan i lördags. Känns som att den är ganska neutral och passar lika bra till tjej eller kille. Mysig och mjuk var den också :)


Bild från Lindex Shop Online




Fina barnrum

Barnrum går att få så fina. Även om det kommer dröja ett bra lång tag innan vi kommer göra i ordning ett barnrum så är det så roligt och inspirerande att kika runt lite.
Här är några barnrum:










Dagens seconhand fynd

När min mor och jag var till seconhand idag hittade vi ett jättesött barnlakan med tillhörande örngott till, sen hittade vi även ett fint påslakan till vaggan, väldigt enkelt men ändå fint. Dessa såg sådär gammeldagsa ut, älskar denna stilen. Det är lite synd att man inte hittar det så ofta, vist kan man sy själv i denhär stilen men det blir lätt att man inte gör det.


Lakanet


örngottet och påslakanet


såhär skulle de se ut i vaggan

Den färdigmålade vaggan

Här är den nu klar. Ska sy ett nytt fodral till madrassen och sen går den att bädda. Känner mig mycket nöjd över min insats att måla denna vit. kommer att bli superfin i vårat sovrum sen. Vi får bara hoppas på att bebisen kommer tycka om att sova i den också :)


Ett lager målat

Då jag råkade köpa fel typ av färg, nämligen oljefärg så måste jag låta första lagret torka i 20 timmar innan nästa lager kan målas. Så typiskt mig att inte titta ordentligt på burken innan man köper. Kan i allafall meddela att det ser fint ut, men det måste på ett lager till, sedan är den så gott som ny ;)

Har kikat runt lite på olika påslakanset, men chockeras över de höga priserna. Jag kan ju köpa sängkläder till våran säng för mindre pengar än till vaggan, vad är detta? Blir nog förmodligen så att man köper lite påslakanset från ikea, billigt och bra :) De har faktiskt ganska så fina set.


Barnvagnen

Jajjemensan, en barnvagn har vi lyckats att köpa. Köpte den för 1- 1 1/2 månad sen kanske. Har inte sådan koll på det. Det blev i allafall en Crescent classic. Anledningen till att vi valde denna var för att vi hittade den till ett så otroligt bra pris. Ny vagn med 1 års garanti, som börjar gälla efter att barnet födds, fick även med en skötväska och regnskydd och fick denna hemskickad. Priset vi betalade var 3999 kr. Visst var det ett kap? :)


Såhär ser den ut.


Målningen av vaggan

Har haft fullt upp denna vecka, med heldagar i skolan så tiden har inte riktigt räckt till för att kunna måla färdigt vaggan. Idag har jag en ledig dag och hoppas kunna hinna med att måla klart den idag. Men först ska jag till barnmorskan och mäta magen, senare skall jag till tandläkaren och se efter så att inga hål finns i mina tänder och slutligen skall jag titta runt lite på stan för att finna en present.

RSS 2.0