Mariebergsskogen

I går började vi dagen med att ta med lite grejer vi ville bli av med till grannen som ordnade en loppis i sin verkstadsbod. Det var ingen vidare rutsh men vi sålde ändå för lite över 200 kr. Det var ändå mysigt att få umgås lite med grannarna :) Nästa gång täkte anonserar vi lite bättre så det kommer lite fler ;)
 
Efter lunchen åkte vi iväg till mariebergsskogen. Vi tog med lite grillkol, korv och något att dicka. Tittade lite på djuren, vilket Alfred tyckte var roligt. Speciellt med hönorna som vandrade fritt :) Inez däremot började gråta när hon höre fåren bräka. Det låter kanske lite läskigt. Dagens höjdpunkt var ändå när jag satte mig på en bänk lite i min ensamhet för att amma Inez. Ensam var jag en stund... sen hör jag hur det lilla tåget som åker runt i Mariebergsskogen kommer tutandes och åker sakta förbi oss. Där sitter jag ammandes med ett blottat bröst och alla i tågen tittar på mig! haha  vad gör man, ler tillbaka och känner sig lite generad.. Haha hur komiskt får det bli!
Nåja vi hade iallafall en mysig dag :)

Åska

Här åskar det för fullt och regnet öser ner. Vi sitter här inne vid köksbordet och beundrar dess sken. Ljusen är tända och endast köksklockan kan höras ( undantag för åskan). Mumsar i oss mozzarellasallad och stompabröd. Idag åkte vi iväg till berget i Degerfors. Alfred tyckte om att se alla fina djuren som fanns där. Efter en stund öppnade sig himmelen för oss och regnet öste ner på oss! Vi tog skydd vid ett par bänkar som stod under tak. Alfred tröttnade efter ett tag och gick ut i regnet för han ville leka! Inte kort därefter kommer han och går lite konstigt, han går nämligen ganska bredbent och säger "åh nej... Kissat mamma" jaha, det var bara att palla sig iväg till bilen och byta om. Bara och bara, vi hade den lilla bilen, våran golf så vi fick trängas lite men det gick! Väl hemma så hade vi piknick på golvet eftersom vi tog med oss fika som vi aldrig hann äta. Alfred gillade det! I morgon filurar vi lite på att åka till mariebersskogen. Får se hur det blir med den saken :)


Härliga dag

Har verkligen haft en toppen dag. Barnen har varit lugna och nöjda. Vi har grillat, bastat, badat och fått massor av sol på våra kroppar. Tänk så gott man kan må av detta :) detta måste nästan vara den första sommarkänslan som varit på riktigt! Alfred har verkligen älskat att bada i vattnet i dag. Känns så underbart att få se sitt barn så lycklig och glad!


Härligt att bada


Plockar lite smultron


Lilla Alfred som går på den lilla stranden.


Sol

Är det inte härligt nu när äntligen solen visar sig?! Vi är påväg mot stugan för att få lite sol och bad, känns härligt att få känna på lite sommar. Med oss har vi även mina föräldrar som inte sett stugan innan. I morse var det min tur att gå upp med barnen. När vi varit uppe ett tag åt vi frukost och sen gick vi ut på en morgonpromenad. Kändes så känt att få gå när det var klarblå himmel och varmt :) Idag är första dagen som vi provar med att Alfred får vara blöjfri. Han har kissat på sig två gånger, men han har också lyckats både bajsa och kissa på pottan! Känner att det vore så skönt om vi lyckas få honom blöjfri nu på sommaren. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan han fattar. Nåja nu är vi snart framme. Ha en trevlig dag allesammans!


Örebro

Idag när vädret inte är någe vidare så styr vi mot Örebro för lite shopping. Det blir man alltid lite gladare av. I morse fick mannen min sovmorgon och jag gick upp med barnen. Efter en gemensam frukost smög jag upp och avnjöt kaffet i sängen alldeles för mig själv, nja en stund i allafall, innan de märkte att jag försvunnit ;) Barnen sover så det är tyst och lugnt i bilen :)


Borsta borsta

Huset borstar vi för fullt och ivrigt. Idag har vi kunnat börja lägga på ny färg. Vi går från faluröd till falusvart. Känns bra måste jag säga. Får se om vi målar 1 eller två sidor av huset i år. Vi kommer iallafall få baksidan målad eftersom vi börjat med den ;)


Lugn kväll

Kvällen har varit lugn och skön, men åh så jag saknar min Alfred! Det blev att vi också sov kvar igår men idag är Alfred själv hos farmor, farfar och Hilda. Tänk så tomt det blir utan Alfred. Det som är så härligt är att man vet hur roligt han har när han är där! Får se om vi får något gjort här hemma i morgon. Min man har haft sån fruktansvärd huvudvärk igår och idag så vi hoppas att det är bättre i morgon. Vi har just nu köpt färg till huset så vi hoppas på att kunna hinna börja med att måla om huset.


Stugan

Här kommer vi spendera mycket av våran tid sen. Känns underbart att kunna ha ett eget ställe ute i skogen vid vattnet. Får se när vi får börja flytta dit våra saker.


Då var det kapat

Klippte av morgon dec. av håret. Känns så skönt att få bort allt slitet. Nu är vi påväg till Storfors. Tänkte åka förbi stugan en sväng, sen åker vi till svärföräldrarna. Alfred ska få sova över där i natt. Ska bli spännande att se hur det går. Han har ju i allafall faster Hilda att leka med :)


Uppe med tuppen

Inez vaknade för en timma sedan. Så jag passade på att förbereda frukosten tills de andra vaknar. Har kokat gröt och ägg. Så nu väntar bara på att få sällskap vid frukostbordet. Igår kväll somnade Inez vid 18 och Alfred vid 18.30. Kändes så skönt att få den egentligen. Så jag kände mig faktiskt ganska pigg nu när jag fick gå upp. Senare idag står ett frisörbesök på tur. Ska kapa av håret lite, får se vad det får bli ;) nu ska jag passa på att gosa lite med min bebis :)


Morgonpromenaden

Tog oss en liten sväng i morse kring 9 tiden. Solen sken, Alfred ville ta med cykeln och Inez fick sitta i vagnen. Efter en stund tröttnade Alfred på cyklandet då vi hela tiden tjatar om att han måste styra åt rätt håll. Han satte sig då istället på vagnen framför Inez. Jag gick in i skogen för att se om det fanns någon svamp och ja, det fanns faktiskt, så jag plockade lite i en burk jag hade ned mig. När vi sedan fortsatte våran promenad fick Alfred sitta bak i vagnen och när jag tittar på barnen upptäcker jag att båda har somnat. Kort därefter kom regnet. Jag hann precis få på regnskyddet innan regnet totalt öste ner. Haha var inte direkt va man trodde när bi började promenaden. Hasse frågade efter ett tag " var det bara såhär lite svamp? " varpå jag svarade nej. Hasse hade tydligen råkat hälla ut nästan all svamp medan vi skyndade oss hem, så vi fick komma hem utan svamp.


Prickarna

Dessa utslag finns kvar och idag upptäckte jag att de smittat av sig till Alfred. Alfred har ju haft lite feber innan dessa utslag nu kommit. Hos Inez. däremot börjar hon kännas lite varm nu när utslagen befinner sig från topp till tå. Är nog säkert virusprickar. Idag tog vi oss en promenad ner till stranden, fy bubblan va det blåste där nere. På vägen hem plockade Alfred lite blommor och sen matade vi lite änder. Var så härligt att få vara ute i solen en stund. Efter detta åt vi mat och sen var det dax att åka till banken. Åkte iväg med Alfred till mina föräldrar och tig med oss Inez till banken. Nu är vi officiellt stugägare :) känns bra! Vi har köpt oss en liten stuga vid vattnet utav mannens faster. Känns härligt att kunna ha ett ställe att kunna rymma till och få känna lugn och ro!


Små röda prickar

I går upptäkte jag att Inez började få massor av små röda prickar på magen och lite på benen och under fotsulan. Tänkte att jag kanske har ätit något som hon reagerat på. Idag är prickarna betydligt fler och finns nu även på händer, armar i ansiktet, på ryggen och i hårbotten. Hoppas på att det blir bättre, känner mig inte så orolig då hon inte haft feber och hon verkar inte så besvärad av dem. Möjligen lite mer gnällig än normalt och mer svårsövd då hon inte sover ordentligt utan hon sover oroligt. Svårt att förklara. Nåja tiden får utvisa hur det blir med denna sak.
 

Mina barn

Visst älskar man sina barn och att vara förälder, men ibland känner man bara hur jobbigt allt är. Man är trött och sliten man orkar inte göra sig i ordning, duschar inte på en vecka och orkar inte med att någon helatiden tjatar på en och drar i en. Man känner att man skulle vilja rymma en stund och bara få göra vad man vill i lugn och ro och få känna att man är en vuxen människa. Ibland känns det som man tappar bort sig själv när man helatiden är med barnen. Ibland brukar jag åka till affären själv och handla, bara en sån sak uppskattar man att få göra i lugn och ro och man får tänka lite själv. Just nu känner jag att man inte får tiden till att ta hand om sig själv för all energi man har går åt att fixa så att alla blir mätta, har ren blöja och rena kläder, tvätta, städa, diska plocka leksaker. Att plocka leksaker är något man får göra STÄNDIGT!! Det tar tre sekunder så är allt som det var innan man började plocka.
 
I morse gick vi båda upp vid 5 då barnen var vakna och de hade sovit oroligt hela natten. Alfred hade haft feber under natten och vaknade lite titt som tätt och Inez vaknade också mer än hon brukar. Dessutom kissade hon igenom blöjan så man fick gå upp och byta kläderna på henne och blöjan förstås. Så just nu känner jag att jag skulle vilja sova en lång natt! Konstigt är väl ändå att jag sitter här när jag känner så. Men så är det, när man vill sova kan man inte och när man kan sova vill man inte, man njuter av att få en lugn stund ;) Jag vet ändå att denna tid inte kommer tillbaka när barnen faktiskt är små och det är ju himmla mysigt också. Det finns inget som gör en mer glad än ens barn. De är ju fantastiska och ger så mycket tillbaka. Tänk att man kan känna så mycket konstiga kännslor på en och samma gång.
 
Idag var vi hos min mamma och pappa. Då gick vi upp i skogen och plockade lite blåbär och kantareller. Det är så fantastiskt att se hur Alfred verkligen älskar blåbär. Jag plockade och han åt :) Borde försöka att åka iväg mer med barnen på lite turer ut i naturen för man märker hur lugna dem blir av att få vara ute i friska luften och få vara på nya ställen.
 
 
 
Älskar detta tandlösa leende :)
Alfred fick en ny cyckel för ett par veckor sen som han fullkomligt älskar! Syskonkärlek är ju det bästa och finaste som finns. Än så fantastiskt att se hur någon så liten som Alfred är endå kan ge och visa så mycket kärlek för sin systen!
En bild på mig och barnen ifrån min brors studentdag.
 
 

RSS 2.0