Kalas

Idag har vi haft födelsedagskalas för Alfred. Det är så roligt att se på när barnen leker och skrattar tillsammans. Sen är de ju så söta när de sitter allihopa kring köksbordet och fikar :) när 1 går ifrån bordet vill alla gå ifrån bordet och leka. Alfred fick en rutschkana av sin mormor och morfar i fredags och den älskar han, den var även populär hos barnen idag :) men att hoppa i soffan var också en populär aktivitet medan föräldrarna satt i köket och fikade. Det blev ett lyckat födelsedagskalas :) Alfred somnade gott!


Ny design

Har nu bytt desig på bloggen, kändes som att det var tid för uppdatering! Om det inte fungerar så uppdatera sidan så ska ni också kunna se den :)


vecka 1

En vecka har gått sedan jag började med LCHF, hur har det då gått? Jo det har gått ganska bra tycker jag, har inget direkt sötsug så det känns bra. Det som jag saknar är dock bröd, så igår syndade jag och åt en smörgås. Sen så åt jag ju tårta på Alfreds födelsedag. Men jag ser det lite som att någon gång ibland gör inte så mycket. Vad säger då vågen? Ställde mig i morse på vågen och den visade på -1,9kg :) Känns bra! Trots att jag inte ätit så strikt samt att jag bara varit ute och sprungit 1 gång och inte direkt hunnit med några långpromenader.
Känns så tråkigt att jag faktiskt inte riktigt hinner med att springa när jag tänkt eftersom Alfred varit så kronglig nu de senaste kvällarna och vägrar somna. Tänker nämligen att det är smidigast att springa då. Får helt enkelt försöka tänka om. Det bästa vore egentligen att springa när min man precis kommit hem innan vi äter mat.


Cakepops

På söndag tänkte vi ha lite födelsedagsfika här hemma för Alfred, så idag gör jag Cakepops. Måste ju testa och se hur det blir. Tänkte att de får åka in i frysen sen tills det blir kalasdax :)


Alfred 2 år

Tänk va tiden går fort! Min lilla skrutt har idag blivit hela två år. Visst är det roligt att han blir stor, men ibland önskar man att man kunde stoppa tiden. Det är ju så mysigt just nu. Visst alla åldrar har sin tjusning, men ändå vet man innerst inne att en dag kommer han vara stor och flytta hemifrån. Det är ju ett par år dit, men kan tänka mig att de kommer gå fort.
Är så stolt över min envisa lilla tvååring! Finns verkligen inget bättre här i världen än att bli förälder :)










Mellis

Min Mellis bestod av keso med nötter och torkade bär och Alfreds av äppelklyftor. Mysigt att sitta och mumsa vid hans bord i vardagsrummet. Alfred tycker dock att de torkade frukterna och nötterna är godare än hans äpple :)

 


Hunden

Alfred har en hund som han gör allt med, man kan säga att det är hans bebis. Han gungar på gunghästen med hunden eftersom han inte kan gunga själv. Han ger hunden välling, sen får han nappen och en filt då ska han sova enligt Alfred. Han säger Gonatt till hunden, efter en stund säger han " ge dig, sova" och stoppar om vovvar igen... Hmm undrar vart han får det ifrån. Igår satt vovven på pottan framför tv:n, vilket Alfred brukar få göra. I morse tog han Inez overall och försökte få på dem på vovven, sen satte han vovven i Inez bilbarnstol och fick en filt. Det är då roligt att se att han ska göra samma sak med vovven som vi gör med honom och Inez :)

Han har börjat med att klappa Inez på magen och säger "lilla gubben" med inlevelse, det är ju hur sött som helst :) älskar mina barn!


Lyxig müsli

Igår Lördags jag en jättegod müsli som jag åt i går och i morse tillsammans med fil. Den kan jag verkligen rekomendera :)



LCHF-müsli ca 1 liter

1 dl hasselnötter
1 dl sötmandel
1 dl cashewnötter
1 dl paranötter ( jag tog valnötter)
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl ekologiska kokosflingor
2 msk kanel
1-2 tsk vaniljpulver
1/2 dl flytande kokosolja (uteslöt detta)
1/2 dl vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka nötterna.

Häll nötterna och fröerna i en långpanna. Strö över kanel, kokos och vaniljpulver och blanda väl.

Blanda kokosoljan med vattnet. Häll blandningen över nötterna och rör om.

Rosta i ca 20-25 minuter eller tills muslin har fått fin färg. Rör om var 5:e minut.

Låt muslin svalna och häll den i en lufttät burk.

receptet hittade jag på: http://alltomlchf.blogspot.se

 

Brödet som jag gjorde häromdagen och även köttfärslimpan hämtade jag ifrån en blogg som heter: http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/

Här är brödreceptet:

6 stycken bröd á 3 gram kh

1 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
vallmofrön till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med vallmofrön. Grädda i ca 20 minuter. Stäng ugnen och låt stå kvar ett tag (kontrollera färgen på brödet) Skär i 6 lika stora bitar.

(Jag gräddade dem i muffinsformar istället).


Första springturen

Så då var den första springturen för i år avklarad. Gick sådär... Började med att värma upp med powerwalk och redan där kände jag att ena höften började krampa, sen är det ju pinsamt vilken dålig kondis man har, nåja nu är det bara att kämpa på!


LCHF

Vi provar och ser hur det går. Första riktiga dagen har varit idag. Bestämde med min man att vi måste göra något åt sötsug och övervikt. Så hör och häpna, min man har skaffat gymkort! Trodde jag aldrig, men människor kan förändras ;) själv tänkte jag försöka komma igång med löpning. Hoppas då på att få bättre kondition orka mera och sluta vara så trött. Sen hoppas jag också på att gå ner några kilon, närmare bestämt 10 kg. Får se hur det går. Känns som att det kan bli lättare när man är två som kan peppa varandra. Ska ta min första springtur på Lördag hade jag tänkt. Sen får vi se vart det bär :) känner mig peppar nu!

Dagens middag bestod av en italiensk köttfärslimpa med sås och blomkålsmos samt en tomatsallad

Köttfärslimpa:
800 g nötfärs
2 ägg
1 mozarella
1 gul lök
Ruccola
soltorkadetomater
Salt och peppar
50 gr salami
Smör
Soja

Sätt ugnen på 200 g.
Blanda samman färsen med ägg, lök, salt och peppar.
Platta ut på ett gladpack.
Hacka salami,  mozzarella och soltorkade tomater och blanda och lägg i en sträng ovanpå köttf’ärsplattan. Strö sedan över lite ruccola. Rulla ihop med hjälp av gladpacken och nyp ihop och släta till nötfärsen.
Grädda i ca 45 min.

Spadet som blir tog jag och silade innan jag kokade upp tillsammans med vispgrädde.

Tomatsallad:
tomat
rödlök
olivolja
vitlök

Skär lök och tomat i mindre bitar, pressa över vitlök. Häll över lite olivolja och smaka av med salta och peppra.

Blomkålsmos:
Ett blomkålshuvud
salt
grädde
smör

Skär blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Mosa sedan blomkålen och släng i en klick smör och blanda i lite grädde.

Bakade även ett LCHF-bröd i muffinsformar som blev förvånansvärt gott :)

 


Bröllop

Igår var vi på bröllop. Det var ett fantastiskt och fint bröllop som en av mina närmaste vänner hade. De valde att ha både cermoni och fest hemma, vilket var väldigt mysigt och personligt. Kändes så härligt att få dela denna fina dag med dem :)
Det var ett barnfritt bröllop så Alfred fick stanna hemma med mormor och morfar, men Inez fick lov att följa med :)


Nyklippt

Efter att jag hämtat Alfred från dagmamman åkte vi iväg till frisören. Hade min snälla mamma med mig som tog hand om Inez under tiden. Så nu är Alfred så stilig :)

Maten står på bordet och just nu inväntar vi pappa som kommer hem vilken sekund som helst. Medan jag lagade maten lekte Alfred med mammas smink borstar i handfatet.

Har gjort pompoms här hemma av silkespapper, tycker att de blir så fina,ser ut lite som pioner, vilket är en av mina favorit blommar :)


RSS 2.0