Har klarat av första dagen av praktik

Igår gjorde jag min första dag på praktikplatsen vilket gick jättebra, men jag längtade ihjäl mig hem till min lilla Alfred och fy va jag var orolig för hur det skulle gå där hemma. När jag väl fick sluta skyndade jag mig hem och när jag öppnar dörren möttes jag av en glad Alfred som klarat sig alldeles utmärkt själv hemma med pappa :) men jag undrar ju om jag kommer att känna såhär varje dag som jag ska iväg? Man känner sig som en dålig mamma när man lämnar sitt barn på detta vis, även om jag vet att han klarar sig bra så kan man inte rå för att man känner så. Nu är jag ledig idag och i morgon i alla fall, sen är det bara att ta nya krafter och försöka klara sig igenom dagarna utan Alfred, vilket kommer att gå bra, både han och jag behöver väl några veckor att vänja oss vid detta :)

På måndag gäller det

Då börjar skolan igen, känns roligt på ett sätt men samtidigt är jag så nervös inför att lämna min lilla goding hos min man. Kommer han att klara av detta, kommer Alfred att äta ordentligt ifrån flaskan. Jag kommer ju även att sakna de gosiga stunderna som vi har om dagarna. Samtidigt vet jag att jag måste gå klart utbildningen för jag måste ju tänka på framtiden, det är ju ändå bara ett halvår kvar :) Jag börjar med praktik, så det känns i allfall lite mer motiverande att börja då. Jag går Måndagen, sen är jag ledig tisdag och onsdag, så det känns bra på det viset att vi mjukstartar detta med att pappa tar över Alfred om dagarna. Tror ju att han kommer klara detta galant, men man är ju ändå lite nervös för att allt ska klaffa. Nej nu ska jag ta hand om en gurglande Alfred som ligger och är missnöjd i babygymmet ;)

Bröllopsbild

Funderar på vilken av fotografens bilder från vårat bröllop som jag skulle vilja beställa en förstoring på. Funderar på denna bilden, som jag hittade på fotografens hemsida :) Bild: http://fotografensaxin.tordsaxin.se/#3.2

shopping

Idag blir det till att åka till Örebro med mamma och shoppa, eller ja, vi får väl se om det följer med något hem :) Tänkte att jag ska köpa lite mer kläder till Alfred, sen vet man ju aldrig om man hittar något mer som man egentligen inte behöver, brukar ofta bli så. Igår var vi hemma hos fru Söderberg och hennes man, de har verkligen fått det fint i sin lägenhet. Det var verkligen så roligt att träffas, känns som att man inte riktigt vill åka när man börjar prata gamla minnen och verkligen har det så trevligt! Men det finns ju alltid en morgondag att tänka på. Men trevligt var det och vi gör gärna om det :)

Sovrummet färdigt

Nu när vårat sovrum är färdigt med möblerna inflyttade ser det ut så här. Känns så skönt att gå och lägga sig när det är fint :)

provsitta

Idag provsatt Alfred gåstolen som han fått låna av sin snälla faster :) han verkar redan gilla den, så det blir nog kalas bra när han kan börja använda den! Just nu ligger han på golvet och gurglar och pratar för sig själv :) han är så go mitt lilla charmtroll!

Sovrutiner....

det är verkligen svårt! Igår började jag med att försöka lägga Alfred vid kl 19.00 Gick kalas bra till en börjar, men han förstår när det är dax för att sova och blir jätte ledsen. Men ändå så tog det 1 timma sen sov han :) Hoppas nu på att få in detta som rutin så att han inte blir så ledsen om dagarna och jag tycker att det har hjälpt för idag har han varit så mycket gladare än han varit på några veckor, så jag tror att detta var vad han behövde! Så numera blir det inte så sena kvällar hemma hos folk som man hälsar på, förstår nu att det är mycket viktigt för ett barn att ha sina rutiner. Sen är det ju detta med att gå ut och gå, det blir stora protester när jag lägger Alfred i vagnen, provade till och med i dag att sätta kuddar bakom ryggen, men detta fungerade tyvärr inte, det slutade med att jag fick sätta på mig bärselen och gå en kort runda i kvarteret, vilket resulterade i att Alfred somnade i bärselen och väl hemma lade jag ner honom i vagnen så han fick sova. Kanske ska prova detta nästa gång också fast att jag tar med mig vagnen så att jag kan gå en längre runda, för det blir nämligen otroligt tungt att gå ut och gå med honom i bärselen. Men men vad gör man inte för att sina barn ska vara nöjda :)

Lite bilder

Här är lite bilder på saker som jag köpte i Göteborg. Förutom detta köpte jag två lakan att göra gardiner av till vardagsrummet, en gammal kökshandduk att göra ett kuddfodral av, två burkar att ha tvättmedel i, en brödkorg och två pyjamasar åt Alfred i större storlek. Visar även hur skåpet som jag målat såg ut innan och efter, har egentligen ett lager kvar att måla, men jag måste ju bara visa hur fint det blir :) kuddar till soffan gardinkappa till sovrummet klädskåpet innan målning Alfred som myser i babygymmet medans mamma målar klädskåpet efter målning

torra röda fläckar

Ja det är just det som Alfred har fått i pannan. Han har ganska så torr hy i sig, men dessa fläckar är ännu torrare. Jag smörjer in och smörjer in men inte hjälper det. Ringde till vårdcentralen och han som svarade skulle höra sig för med BVC sköterskan och ringa sen, detta var för 1 timma sedan. Det roliga var att han frågade om han kliar sig i pannan, men jag menar han är ju bara 3 månader och vet knappt var händerna är. Funderar själv på om man skulle köpa hydrokortison och smörja in, men bäst att fråga någon som vet först. Tycker bara så synd om min lilla kille, fast han är ju glad ändå så han mår säkert inte dåligt av det.

sovrumsgolvet och fler GBG bilder

visade bara en liten bild på golvet förut, så här kommer en lite mer överskådlig bild av golvet som är torkat färdigt och väntar på att möblerna ska flytta in. Håller just nu på att målar en av klädskåpen vit, denna ska stå mot den mörkbetsade väggen. När denna är färdigmålad flyttar vi in i sovrummet igen. ska bli skönt för just nu är vårat provisoriska sovrum trångt! jag och Alfred med svägerskans dotter Hon älskade verkligen dendär vattenpölen med gegga i :) mor och dotter :) far och son :)

Göteborg

Vi har haft en fantastisk helg i Göteborg. Vi har varit på loppisar och fyndat. Köpte fina kuddar på en affär som jag måste visa. Har inte orkat tagit bilder på de grejer som jag köpt men det ska bli. I Lördags åkte vi ut till Björkö och grillade, sedan badade i havet, tänk va det kan kännas uppfriskande :) Så härligt att få komma iväg på lite semester :) ni får två bilder på mig och Alfred, kanske kommer fler sen

Målning

Nu är det gjort. Vi har nu målat golvet i sovrummet vitt :) blir kanon fint. Igår började vi med att slipa hela golvet, sedan tvättades det med målartvätt och efter detta målade vi alla kvistar med kvistlack phuuu vilket jobb. Idag målade vi första lagret med färg och efter tre timmar åkte sista lagret på. Senare idag åker vi till Göteborg till svägerskan och stannar där över helgen. Hoppas på att få gå på massa loppisar, finns ju massor av dem i Göteborg! När vi kommer hem är det bara att flytta in alla möblerna till sovrummet :) Före Efter

RSS 2.0