rabarber

Har ju glömt att berätta om den goda rabarberkompotten som jag gjorde förra veckan. Vi har nämligen massor av rabarber i våran trädgår och nu är de perfekta till att använda. Har tänkt göra saft, kanske marmelad och paj av rabarberna också. Får se vad man hinner med helt enkelt.



bild: www.menyse.com


Rabarberkompott

2 l rabarber
4-5 dl socker
3 tsk vaniljsocker

Skiva rabarberna i cm stora skivor. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med sockret och vaniljsockret. koka upp och låt putra i ca 10 minuter. Låt detta svalna och servera detta med glass eller mjölk.

onsdag

känns som att dagarna springer iväg utan att man egentligen gjort något vättigt av dagen. I måndags var jag nere på stan med min mamma, det var trevligt och det kändes så skönt att få åka iväg och göra något. Det bästa av allt var att det var strålande sol så vi kunde sitta ute och luncha. Älskar verkligen solen, men tyvärr kommer det i sommar tillbringas mycket av min tid i skuggan.

Alla talar om att amningen gör att man går ner i vikt, hmm... inte för mig i allafall. Känns som att jag fastnat på 70 kg. Känns något deprimerande faktiskt. Får verkligen försöka att dra ner på sötsakerna och försöka äta nyttigare, försöka ta en promenad då och då. Känner bara att det är så tråkigt att gå ut och gå själv. Sen så tröttnar man så fort om man går samma väg varjegång, men det är lite svårt att variera sig när det inte finns så många olika vägar att välja.

I måndags var jag iväg till BVC igen. Allt såg så fint ut. han hade gått upp till 3890g och han är nu 51,5cm lång. Så jag är verkligen så lättad över att han faktiskt gått upp nästan 400g på en vecka :)

Beställde två klännigar från hm igår så vi får se när dessa kommer, var tvungen att göra det nu när sommaren är här. dessutom så har jag inte så mycket i garderoben som passar längre då jag har kvar 10kg från min ordinarie vikt. nåväl ska försöka att peppa mig till att ändra på mina vanor så jag når mitt mål, även om det inte är det lättaste.


bilder: hm.com

Premiär

Idag var det kyrkpremiär för Alfred, han välkomnades med en varm applåd :) Allt gick bra, han sov så fint och när han var vaken så var han hur lugn som helst. Likadant så var vi iväg för första gången och shoppade igår och det gick så bra det med. Han sov så sött i vagnen medans mamma körde i racerfart genom affärerna. Man känner en inre stress helatiden då man är så nervös över att han ska vakna och börja jättegråta, men det hände inte. Det är någ svårt att åka iväg själv och shoppa, men när man har någon med sig så går det fint. Min man fick gå och betala då han började bli hungrig. Så jag gick lugnt iväg och satte mig och ammade honom medans min man fick stå i kö, och han som älskar att gå i affärer haha eller inte :)

mys

Såhär mysigt har vi det på dagarna. Han är ju så go när han sover, men han är ännu sötare när han är vaken och vill hålla upp huvudet själv. Det roliga är att när han håller upp huvudet själv så börjar han tillslut att svaja på huvudet, ser ut som att han diggar till musik :)
Nu har vi haft två bra nätter då han endast vaknat två gånger. Det gör verkligen skillnad, man känner sig mer utvilad. Hoppas nu på att det ska bli längre och längre mellan nattamningarna.




Sovrumsinspiration

Jag drömmer mig bort ett slag nu när lilleman sover. Tänker på det perfekta sovrummet, svårt att föreställa sig riktigt hur det ser ut. Lite inspirationsbilder hittade jag i allafall. Jag gillar ju det ljusa, vitt och pasteller, blommigt och romantiskt men att ha någon eller några svarta detaljer som bryter av gör det ännu finare :)

Bilder från housetohome.co.uk












BVC kontrollen

Igår var vi på BVC för kontroll av vikt och längd. Han väger nu 3500g och var 51,5cm lång.
Hon tyckte då att han inte gått upp riktigt så mycket som han borde ha gjort. Vi funderade på om det är så att han äter lite för dåligt. Jag har ju märkt att han ibland när han släppt bröstet och jag tror att han har ätit färdigt så börjar han att gallskrika och det enda som hjälper då är att han får börja äta igen. Det som är jobbigt då är ju att det resulterar i att jag får mata honom i 1 timma innan han blir nöjd och sen vill han äta igen 1 timma efter att han har slutat äta. Med andra ord så hinner man inte göra så mycket då han gärna vill sitta fast i mitt bröst så att han kan äta jämt, eller ja, så känns det i allafall ibland.
Får hoppas på att han har gått upp mer till nästa vecka, vi vill ju ändå att han ska växa och bli stor och stark :)

zandvoort

Hittade en sida ifrån en inredningsaffär i stockholm som hade massor av inspirerande bilder. Man hoppas ju på att någon gång få det såhär fint hemma. Just nu känns det som att det bara är drömmar, för hur ska man hinna med allt med barn om man inte ens hinner diska? Lite frustrerande är det då Alfred har blivit lite kinkig, han vill gärna inte ligga själv. Om man lägger ifrån sig honom när han somnat så vaknar han snabbt och blir jätteledsen för att man lagt ner honom. Nätterna har också blivit jobbigare då han nu vaknar varannan eller varje timma och vill ha mat. Känns som att jag inte sovit en blund i natt. Men men det är väl så det är att ha barn :)

här kommer lite av bilderna ifrån zandvoort.se
















Presenter

Alfred har fått en massa fina presenter utav alla som varit här och hälsat på. Han har tackat och tagit emot dem :)
Han har fått lite mer presenter men har inte orkat tagit kort på allt så de får jag visa en annan gång.
Snart så åker vi iväg till svärföräldrarna. Ska bli trevligt att få komma bort lite då man faktiskt tröttnat lite på att endast vara hemma helatiden.

kläder stl 50/56





kläder stl 62


Mumin babygym


täcke som svägerskan sytt, visst är det fint!



fredag

fredag idag vilket för oss idag är städardag. När man är själv hemma hinner man inte med så mycket, eller så är man helt slut och orkar inte göra något. För faktum är att det är slitigt att vakna varannan timma för att sitta och amma en halvtimma åt gången. Sen är det inte alltid som han vill somna efteråt utan han kan vara klarvaken och då finns inget annat att göra än att vara vaken tillsammans med honom tills han somnar och detta kan ta sin lilla tid. Det ska i allafall bli skönt att få det lite rent :)


Själv hemma

Idag är första dagen som jag varit hemma en hel dag ensam med skrutten, allt han gått kanon bra! Vi hade en tid hos BVC idag så jag tog en promenad dit och han sov ju som en stock i vagnen när vi väl var framme. Kändes så elakt att väcka honom, men men man gör ju vad man måste :) Allt såg jättefint ut han är nu 51 cm lång och väger 3465 g. Han börjar på att bli stor och fort går det. Känns bra att han växer som han ska.


Alfred

Man märker att man bara älskar denna lilla varlelse ju längre tid man får spendera med honom. Det tar ju sin lilla tid att lära känna varandra. Det är inte bara en dans på rosor, men ack så mycket kärlek man kan känna till någon som man inte kännt så länge. Han är verkligen det finaste man har. Finns inget bättre än när man ser honom öppna ögonen och titta på en. Det känns så speciellt och han är ju bara för söt när han gör det :) Jag älskar verkligen att vara mamma till Alfred!

Tänkte att jag skulle dela med mig av ett par bilder på våran lilla pojke.


Några dagar efter att vi kommit hem från BB


Visst är dem för söta när dem sover?


tittar på tv med pappa. Men Alfred väljer kanal :)


Första gången han badade


Ute i friska luften

Idag har varit en bra dag :) Alfred har varit nöjd och belåten hela dagen, så vi har lyckats ta en promenad till afären. Han sov så gott i vagnen, tror nog att han gillar den friska luften och naturens olika dofter och fåglarna som kvittrar. Kan väl inte finnas något som är skönare att sova till.
Har till och med kunnar vara ute i trägården idag och fått njuta en smula, känns så härligt med våren :)
Lite senare ska mamma och pappa komma hit, vi ska grilla, vilket vi inte gjort i år så det blir premiär.

I morgon ska jag till BVC igen, så vi får se hur mycket han har växt och gått upp i vikt. Ska försöka att promenera dit, hoppas på en snäll pojke så att det går bra :)




mamma

Pappa

En något besvärad Alfred. Han undrar säkert varför vi stannat


Hemtenta

Nu har jag äntligen blivit färdig med att skriva hemtentan. Det var den sista tentan för denna termin, så nu kommer jag kunna ägna all min tid åt min lilla skrutt. :) Det tråkigt har varit att jag i förrgår och under denna dag har haft feber. Vet inte riktigt vad det beror på, men det har gått över av sig självt båda gångerna. Man känner sig inte helt kry nu även fast febern har gått över. Får se hur länge detta kommer att hålla på, förhoppningsvis inte allt för länge. Nu ska jag mysa lite med skrutten och titta på något roligt som visas på tv :)

kvällsmys

just nu sitter jag och Alfred och myser i soffan. Har haft besök av svägerskan och hennes man samt ett par vänner som varit här med deras dotter och och två månaders son. Alfred har fått massor av fina saker. Kan lägga upp lite bilder senare på vad han har fått. BVC sköterskan var här idag vi pratade om amningen och hon tyckte att jag skulle fortsätta att använda amningsnappen så att jag låter bröstvårtorna få vila lite. Vikten såg bra ut, han har gått över sin födelsevikt med 5g. Så skönt att veta att han fått tillräckligt med mat :) känns som att mina bröst vänjer sig mer och mer vid det hårda slitaget nu också. Hoppas att det får fortsätta såhär så att amningen inte förblir en plåga. nu ska vi se lite på tv och mysa :)


Amningsställningar

Jag har aldrig innan tänkt så mycket på olika amningsställningar, men faktum är att jag provat på två stycken som jag hittade info om på babycenter, som faktiskt har hjälpt mig att låta Alfred få ett ordentligt tag. Det är verkligen svårt dethär med amning. Vågar inte amma honom på ena bröstet nu då det är så sårigt och gör så fruktansvärt ont! Så får pumpa ur det bröstet istället. I morgon kommer sköterskan från BVC, hoppas på att hon har lite förslag på hur jag ska göra med amningen. För som det är just nu så fasar jag inför varje gång som han skall ammas. Vissa stunder kan jag sitta och störtgråta för att det gör så ont. Orkar inte fortsätta med detta om det ska vara såhär jämt.

du använder vänster arm om du ska amma från höger bröst. Vänd bebisens kropp mot dig så att dess mage och bröst vilar mor din kropp. Styr bebisens mun mot bröstet med din hand placerad under bebisens huvud så att tumme och fingrar stöder runt nacken och bakom öronen.

Bäst för: Detta grepp fungerar bra för små spädbarn och för bebisar som har svårt att ta bröstet på rätt sätt.

Placera först bebisen vid din sida, under armen. Bebisen ska ligga vänd mot din kropp med näsan i linje med din bröstvårta och fötterna pekandes mot din rygg. Vila armen på en kudde placerad i ditt knä eller vid din sida och stöd bebisens axlar, nacke och huvud med handen. Styr bebisen mot bröstvårtan (hakan först) med C-greppet (se nedan). Men var försiktig – tryck inte bebisen mot bröstet så mycket att den kämpar emot. Ge bebisens övre ryggparti stöd med din underarm.

Bäst för: Detta grepp kan vara värt att pröva om du förlöstes med kejsarsnitt, eftersom du kan undvika tryck mot buken. Om bebisen är liten eller har svårt att ta bröstet bra kan denna ställning hjälpa dig föra den mot bröstet. Det fungerar också bra för kvinnor med stora bröst, platta bröstvårtor eller tvillingmödrar.

RSS 2.0