Ett konstaterande

Jag hatar myror!!! Ghaaaa.. blir så arg! Min odlingslåda är full i svarta små kryllande myror. Inte nog med det! Jag tänkte att jag skulle ut i trädgården och gräva upp mina örter för att sätta dem i odlingslådan, varpå jag märkte att det fanns myror där. Då tänkte jag att jag i allafall kunde sätta dem i krukor istället, vad tror ni händer då jo hela jordpåsen är full i myror och myrägg. Jag blir inte bara arg, jag tycker att det är fruktansvärt äckligt också! Var ska jag nu göra av mina fina och frodiga örter? Detta är det absolut värsta med att ha en trädgård, det är inte allt så harmoniskt och fantastiskt som man tänker sig. Dessutom finna det alltid spindlar och gråsuggor överallt också. Sen älskar väl alla detta ogräs som ständigt dyker upp hur mycket man än försöker att det inte ska göra det. Nu sitter jag här och funderar på att ta bort allt i trädgården så det endast återstår gräs för att slippa allt krångel. Dessutom är alla buskarna som vi har i trädgården såå fula! Inget ser fint ut, eller jo det enda som ser någorlunda ut är rabarberna och hallonbuskarna annars ser våran trägård ut som skit rent ut sagt! Hur ska jag någonsin kunna få bukt på denna trädgård och få den fin? Finns ingen som kan hjälpa mig utan att det ska kosta shortan!

Dagens tips

Tänkte tipsa om en sida där man får lägre pris på olika produkter alltifrån kläder och accessoarer till upplevelser, heminredning och livsstilsprodukter. Det handlar om både dyra märken och lite billigare märken. De får in nyheter varje dag, men de finns i en begränsad tid.
Denna sida heter Campadre
Just nu finns exempelvis dessa:
Från Pax, Nigella, Babyliss

Sandlåd och fönsterbyten

I Början av juni då vi hade en makalöst fin vecka så passade vi på att bygga ihop en sandlåda till Alfred. Han älskar verkligen denna sandlåda. Han passade på att hjälpa sin far att bygga ihop den också, är så härligt att se när han hjälper till och ska göra precis likadant som man själv gör. När den var ihopbyggd hjälptes vi alla åt att hämta skottkärror med sand och hälla i sandlådan :)
 
Min man har också varit mycket duktig och bytt alla fönster som ska bytas på nedervåningen. Så nu ska dessa foder göras och målas, skulle även behöva måla om hela huset. Tyvärr som det sett ut just nu har man inte kunnat måla någonting, men vi hoppas på bättre väder nu när mannen gör sista dagen i morgon innan vi har två hela månader ledigt tillsammans. Funderar på att måla huset i falusvart istället för rött. Får se hur mycket vi hinner med. Vill ju ändå kunna spendera tid tillsammans hela familjen också :)
 Alfred äter extremt sakta, även när det gäller att äta glass, då kan det bli såhär! Glassen hamnade aldrig i knät men det kunde den ha gjort om inte mamma räddade den i sista sekund och fångade den i handen.
 
Fick besök idag av Lisa och hennes sambo, det ver trevligt att få umgås med lite vuxet sällskap trots att barnen var med :) Fina presenter fick de också, barnen alltså :) Tack för dem! För några veckor sedan var även min kära vän Elin här och fikade vilket även då var mycket trevligt! Hoppas på att kunna umgås lite mer med henne till hösten då hon kommer vara hemma lite mer ;) Av henne fick barnen fia presenter också, tack! kommer så ofta på saker som jag ska skriva om i bloggen men när jag väl ska skriva så kommer jag inte ihåg dem. Blir väl så när man har barn, man blir väldigt tankspridd och glömmer mycket! Får helt enkelt försöka att inte tänka så mycket utan bara försöka att skriva. Inte tänka på att det ska vara fint skrivet och att det ska vara intressant för någon att läsa utan bara kunna skriva av sig.
 
Här hemma är vi just nu lite förkylda, mitt i sommaren, det är ingen höjdare. Det jobbigaste är att se sina barn snora och att de ska behöva ha denna hemska hosta som man får ibland när man är förkyld, en sån som kan hålla i sig flera veckor. Det enda positiva med hosta är att man får träna magmusklerna, vilket knappt existerar hos mig ;) Fy va jag har blivit lat, en softpotatis som går i frysen, kylen och skafferiet hela dagarna för att söka efter något gott som någon glömt fanns, men jag hittar inte så ofta något, vilket nog är bra, hur skulle jag annars se ut ;) Nog med detta, nu ska jag passa på att krypa ner i sängen och njuta av bokläsning när båda barnen sover och mannen sitter framför datorn och spelar spel. Han frågade om lov innan han började spela.. haha. Så sträng är jag väl inte att han inte skulle få spela eller?
 
 
 
 
 
 

Bara bilder

Kusinen Elsa


 





Alfred och Inez







 
 

Syskonlika?

Jag ser ju att Alfred är Alfred och Inez är Inez, men det finns ändå vissa likheter mellan dem. Så visst ser man att de är syskon?!


Fy vilket väder vi fått, vart är sommaren? Det är regn och rusk och inte mer än 12 grader ute! Skulle kunna tro att det är höst. Längtar efter att få kunna sitta ute i solen och njuta av värmen. Får hoppas att det blir bättre när när vi båda är lediga, så familjen kan tillbringa en och annan dag på stranden samt kunna göra lite utflykter :)

 


Just nu

Bygger vi med duplo. Tänk att det faktiskt är roligt! Vi samarbetar väldigt bra måste jag säga :)


Tröstäta

Det är precis det som jag är bra på! Man känner sig trött, orkar inte ta tag i varken städning, tvätten eller sig själv. Det enda jag tänker på är vad jag ska äta... Blir såhär nu när man varit hemma ett tag och solen inte värmer som man tycker att den borde göra nu när det är sommar. Känner sig lite deppig då man bara går hemma, längtar efter något roligt och spännande att göra. Att få komma ifrån lite och få vara sig själv ett tag. Ska nog gå ut och gå en promenad efter att barnen somnat, även om jag just då känner att jag inte orkar så vet jag att det känns bra när man väl kommer ut.

Hur ska man nu höra för att inte rota fram allt vad sött heter? Har jag inget s bakar jag.. Måste ju få ett slut!

Tur är väl ändå att jag har mina älskade barn och min man :) lyckligt lottad är man


Studenten

Idag har min kära lillebror äntligen tagit studenten :)
Stort grattis till honom!

 


Älskade barn

Här hemma har vi nu lyckats byta alla fönster nere, vilket betyder att det endast är två fönster kvar att byta. Det känns så skönt! Då är det bara alla foder som fattas. Blev en sen middagslur för Alfred då vi varit i kyrkan hela förmiddagen och lunchen. Alfred har nu under dagarna när han är hemma med mig och Inez somnat själv i soffan medan jag ammat, trotts att klockan inte varit mer än 11-11.30. Betyder det att han vaknar för tidigt? Oftast är det ju Inez som väcker honom. Han knatar ju in till oss kring 5 tiden på morgonen, kryper ner och somnar om ( väldigt mysigt ). Älskar verkligen att ha en liten familj! Hoppas på 1 eller 2 barn till, men vi får se vad framtiden visar. Kommer nog dröja några år innan nästa i allafall.

Eftersom trädgården inte varit prio ett då vi håller på för fullt med huset så har jag börjat plocka in lite blommor och njuter av dem här inne istället :) så fantastiskt! Men de blommor jag plockat in nu har inte slagit ut än, men det finns små knoppar som jag hoppas kommer spricka upp snart :)


Den perfekta hårknuten

Om man känner för att göra en snabb men ändå ganska fin frisyr så kan man göra denna hårknut/hårbulle väldigt enkelt. Det enda man behöver är en så kallad donut, två hårsnoddar och några hårnålar. Donuten har jag gjort själv av ett par slitna strumpor som jag klätt in i nylonstrumpa, men det går ju självklart att köpa en om man känner för att slänga ut lite pengar på en ;)

Man gör knuten genom att sätta upp håret i en hästsvans. Sen trär man på donuten, böjer huvudet lite framåt så att håret fördelar sig över hela donuten och fäster genom att trä över en snodd så det bildas en knut. Fäst sedan det hår som sticker ut kring knuten med hjälp av hårnålarna. Jätte enkelt!


RSS 2.0