Finaste koftan

Inez fick igår en så fin kofta som min kompis mamma har gjort. Den passade perfekt och kommer bli väl använd, speciellt nu när vi åker till Finland där det är lite kallare än vad det är här. De har ju trotts allt fortfarande massa snö där. Det är så roligt att få saker som någon lagt ner tid på och gjort själva :)


Bortbjudna

Idag blev vi Bortbjudna på lunch hos Jeimy. Det kändes lyxigt och var väldigt trevligt. Alfred hade roligt då han fick leka med hennes 5 åriga dotter. Han fick halsband att ha på sig, sen tog hon fram utklädningskläder som Alfred fick prova :) När de leker med varann går han med på allt! Han tycker så mycket om henne. Sen gick de ut och hoppade studsmatta vilket Alfred tyckte var riktigt roligt. Skulle kunna tänka mig att ha en sån hemma då jag också tycker att det är roligt att hoppa :) bra träning också ;) när vi skulle åka så sa Alfred inte hejdå, utan det kom efteråt i bilen då han sa hejdå Lima ( som han kallar henne, Vilma) hela vägen hem. Sen åkte vi iväg på 30 års kalas där det fanns ännu fler barn att leka med.

Förmiddagen spenderades i lekparken. Vi tog med oss kaffe, banan och kakor och mös i vårsolen medan Alfred åkte "skanan" och lekte i sandlådan :) denna dag har med andra ord varit en mycket bra dag :)

 

 

 

 


Just nu

Nu är vi i lekparken. Leker i sandlådan, gungar och springer runt och letar pinnar. Sen dök katten upp. Både katten och Alfred fann varann direkt :)


Lik sin mor

Alfred är ju väldigt lik min man. De säger att han är pappa upp i dagen. Men jag måste nog säga att Inez är mer lik mig än sin far, eller vad tycker ni?


Mina små hjärtan


Just nu

Lillskruttan börjar le allt mera. Känna så mysigt när man får se de där första leendena :) jag lyckades dessutom få ett leende på bild


Nya glajjor

Igår svängde vi förbi stan och köpte solglasögon till Alfred på lindex. Han älskar att ta på sig våra solglasögon så vi tyckte det var dags för ett par egna :)


Alfred sover

Alfred sover och då passar vi på att mysa :) när Alfred vaknat åker vi in till Örebro och möter upp min man på jobbet och åker till Ikea för att få komma iväg lite. Sen är det så mysigt att gå där och passa på att äta där så slipper man laga mat hemma. Lite fredagsmys med godis kanske det får bli :)


Lolit å bada

Det var Alfreds ord efter dagens besök i badhuset :) denna gång när både mamma och pappa badade med Alfred kombinerat med lite barn gjorde att det blev en lyckad eftermiddag för oss. Alfred skrattade och ville inte åka hem, han ville bada och åka skanan (rutschkana). Man blir så glad i hjärtat när ens barn får de där lyckliga ögonen när de tycker något är roligt :) ska i fortsättningen försöka åka till badhuset 1 ggr i veckan.


Pannlampa

Alfred lånar pappas pannlampa och springer omkring med. Han är så fascinerad av att den lyser :)


Badhuset

Idag har vi varit iväg till badhuset. Alfred är livrädd för vatten och jag tycker det är dax att lära honom att vatten kan vara roligt. Hemma är det en kamp varje gång han ska bada. Han får ren panik och gråter och skriker klar.. Färdig hela tiden tills han är färdig. Vad ska man göra? Tycker så synd om honom att det ska vara en plåga varje gång i stället för att vara något roligt. Så nu tänkte jag att vi ska försöka med badhuset med regelbundenhet. Det hela börjar med att han gråter när kläderna åker av och säger ny blöja, ny tröja. Han förstår vad som är på g. Ännu värre blir det när vi kommer in till duschen. Jag struntar i att duscha honom för att inte plåga honom. Sen gråter han i nästan 1 timma när vi är vid bassängen och lämnar inte min famn. Vi går ut ifrån barnbassängen och sätter oss och fikar vid motionsbassängen där det är betydligt lugnare och mindre ljud. Där börjar han titta på de som simmar och säger bada. Det hela slutar med att Alfred sitter vid kanten av bassängen och plaskar med händerna och fötterna i vattnet. När jag då frågar om vi ska åka hem säger han. Nej, vatten, och fortsätter plaska så det skvätter upp i ansiktet :) jag hoppas verkligen att vi kommer kunna fortsätta med att åka till badhuset och att han tillslut ska våga gå i vattnet och tycka att det är roligt. För det gör så ont i hjärtat att se alla andra barn som älskar att bada och verkligen tycker det är roligt och se sitt eget barn missa detta. Det är så svårt att veta om man gör rätt eller inte, men jag vill ju hjälpa honom att övervinna sin rädsla.


Promenera

När Alfred blev hämtat från dagmamman tog vi oss en promenad längs med stranden, var så mysigt. Alfred ville gå lite själv, då sprang han omkring och samlade kottar som han stoppade i vagnen. När han hittade en stor kotte sa han att det var en morot :) han skulle även provsitta alla bänkar längs vägen :)


Myser

Vi är hemma och myser medan Alfred är hos dagmamman. Tänkte att vi ska ta oss en promenad till dagmamman och hämta Alfred sen, för det är ju kalas fint väder ute :)


RSS 2.0