Lussebullar

Just nu håller degen på att jäsa... mmm ska bli så gott med nybakta lussebullar. Finns så mycket som jag skulle vilja pyssla med såhär i jule tid, men tiden räcker oftast inte till, hur kommer det sig, nåja lussebullar blir det idag i allafall sen får vi se vad resten av december kan bjuda på :)

House of hedda

På denna sida har de massor av fina underbara saker, som man kan bli lite småkär i kolla bara in denna fina kudde


dessa fina "lunchlådor eller varför inte en första hjälpen låda, alltid bra att ha hemma när något händer.

Alla dessa saker kommer från houseofhedda.com

Lite badrumsinspiration

Då vi är klara med vardagsrummet har jag en önskan om att börja med badrummet. Det svåra är bara att lösa alla problem med hur man skall dra alla rör och om det blir rätt fall, placeringen av badrummet, hur man vill ha det i form av kakel, klinkers, panel eller inte, planeringen av vart man skall sätta allt, såsom toaletten duschen, handfatet. Vilken storlek och modell man vill ha på toaletten, handfatet och duschen. Ska man försöka att få in en bastu i badrummet eller ska vi bugga en egen bastu på gården i stället. Finns många frågetecken. Man vill vara säker innan man börjar så att det inte slutar i ett fjasko, då man har kommit på en bättre lösning men att det inte går att lösa. Vart kan man finna olika ritningar och lösningar på badrum i ett liknande hus som vårat? Frågar man någon kunnig om hjälp vill de ha sina tusenlappar för att kunna hjälpa... varför känner man inte någon privat som är duktig på detta?
Iblan kan man undra varför vi inte köpte ett större hus :)

Nåväl, här följer lite inspiration till badrummet.


Litet men med en lyxig känsla


Älskar kaklet och den fina blandaren


ytterligare en lyxig variant. Tycker det är så fint med badkar vid fönstret



Lite av en lantliglyx känsla, gillar hyllan, väldigt enkel men trevlig


Skulle även passa fin att ha denna text på dörren till badrummet

all el i väggarna

Som jag har nämnt tidigare har vi fräst in all el i väggarna, eller min man har gjort allt jobb, jag sitter brevid och hejar på :) Så här såg det ut när det var färdigt.



Det ser värkligen hämskt ut, fy och blä. Man längtar tills allt är på plats. Men som sagt så sitter det nu el i väggen och gipsskivorna är på plats. Kan lägga in en bild när jag får tid att fota.
Det är föresten denna vägg som kommer att få en fondtapet.

mycket att göra

Har blivit att jag lagt bloggen lite åt sidan. Tråkigt men sant, har mycket i skolan och man vet inte riktigt vad man ska skriva om. Vardagrummet.. hmm det går sakta men säkert frammåt i allafall, men det är långtifrån klart. Det gäller ju att man har tid till renoveringen, vilket är något som vi borde skaffa oss mer av.
just nu så ser det ut som så att gipsskivorna är på plats och det skall spaklas för alla skruvhålen och skarvarna. Sen var det ju detta med tapet.. det är inte det lättaste att välja, har hittat två fina tapeter nu varav en av dem skulle jag vilja välja, men vi får se. Båda tapeterna finns i rosa, vilket är den färgen som jag vill ha om vi väljer någon av dessa som fonvägg.

Detta är den ena tapeten

Och detta är den andra.

Jag älskar allt som är lantligt och romantiskt, det är lite av en sån känsla jag vill att man ska ha när man kommer hem till oss.

RSS 2.0