Amning

Att allt ska gå plättlätt när det gäller amningen är inte självklart. Fattar inte varför de inte informerar mer om amningen och vanliga problem som man kan stöta på. Frågade detta på BB och då säger barnmorskan " man vill ju inte skrämma upp de blivande mammorna" vadå skrämma upp? man vill ju ha information och veta att man inte är onormal bara för att det krånglar.

Mitt problem när det gäller amningen har varit att Alfred inte riktigt får rätt tag i bröstvårtan, han får lixom inte in hela vårtan i munnen och när han väl får det så snuttar han bara på den lite grann. Detta har lett till att mamma har fått såriga bröstvårtor som gör ONT! Min man åkte iväg och köpte en amningsnapp, vilket har varit kanon! För nu får han ett bra tag och suger rätt och jag vet att han får i sig.

Ett annat problem som finns är att han ibland bara äter i 5 minuter sen somnar han. Det kan gå 4 timmar efter denna måltid innan han äter igen. Man hoppas ju på att han får i sig tillräckligt, blir ju så orolig som mamma. På nätterna sover han jättebra och vaknar ungefär var 3:e 4:e timma och vill ha mat. Han är en riktig somntuta våran lille prins!

kan i allafall starkt rekomendera denna amningsnapp till den som har lite problem med amningen, gör mindre ont när han suger och man vet att han får rätt tag.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Åh vad bra att den funkar! Jag läste någonstans då när Elsa var nyfödd att hos vissa mammor kommer det mycket mer mjölk på en gång än hos andra. Därför kan det skilja mycket på hur lång tid barnet behöver ha på sig innan det är mätt. Vissa, som Elsa, släppte ju aldrig bröstet.. hon kunde ju suga hur länge som helst i början. Han vill nog ha mer och mer ju större han blir. När barnet föds är magsäcken bara 5ml! Så det räcker med en tesked så är det mätt. Sen växer den rätt fort. 25ml fick Elsa på BB när hon fick ersättning... och det är ju inte heller så mycket..

2010-05-01 @ 12:53:10
URL: http://attvaramammaochfru.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0